Αραβανής: Δώσαμε αφορμή στον υπουργό να μας πάρει τα δυο τμήματα του ΤΕΙ. Δρακονταειδής: Το δημοτικό συμβούλιο χάραξε πρώτο τον τρόπο διεκδίκησης τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.


Σχόλιο όσον αφορά τις εξελίξεις στο ΤΕΙ Λευκάδας, έκανε ο Βασίλης Αραβανής στο  δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 29-01-2018, με αφορμή  ‘όπως είπε τις πάρα πολλές ανακοινώσεις που παρατήρησε το τελευταίο διάστημα για το θέμα.

“Αυτό το αλισβερίσι των ανακοινώσεων, αν το μετατρέπαμε σε ενέργεια θα είχαμε κάποια αποτελέσματα.”  Αναφερόμενος στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου με την οποία πήγε στην Κέρκυρα ο δήμαρχος Λευκάδας, είπε ότι αποφασίσαμε ότι υποστηρίζουμε τα κεκτημένα, το τμήμα Οικονομικών και τουρισμού, είτε με ανωτατοποίηση είτε χωρίς και έπειτα αποφασίζουμε τι γίνεται. Όχι μόνο δεν υποστηρίχθηκαν τα κεκτημένα, αλλά δόθηκε μία ωραία πάσα στον Υπουργό, καθώς του πασάρατε την πρόταση για τη δημιουργία νέου τμήματος και βρήκε αφορμή να πάρει τα δύο τμήματα από τη Λευκάδα.

Ως αναφορά της ένθεν και ένθεν ανακοινώσεις ανέφερε ότι  δεν ωφελούν κανέναν, πρέπει να υπάρχει ενότητα σε αυτό το ζήτημα, που παίρνει αρνητική τροχιά, ενώ παρατήρησε ότι η δημοτική αρχή διαφωνεί με το βουλευτή, με το Επιμελητήριο Λευκάδας, καταλήγοντας ότι  οι επιστολές θα έπρεπε να είναι από όλους υπογεγραμμένες.

Δεν πρέπει, αυτές οι αντιπαλότητες έστω και αν υπάρχουν σε διαφορετικά κόμματα να κυριαρχούν, τουλάχιστον ο δήμος που εκπροσωπεί και το δημοτικό συμβούλιο  πρέπει να προσπαθήσει ως ενιαίος φορέας να πολεμήσουμε όλοι μαζί για αυτό το ζήτημα.

Στην απάντησή του ο δήμαρχος Λευκάδας Κώστας Δρακονταειδής, τόνισε ότι αναφερόμαστε πλέον στην ανάγκη ύπαρξης τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Λευκάδα, καθώς τα ΤΕΙ  δεν υφίστανται πλέον για όλα τα Ιόνια και πολύ σύντομα για όλη την Ελλάδα.

Όπως είπε δεν έχει καμία διάθεση να ανοίξει θέμα αντιπαραθέσεων, ωστόσο δεν θα  επιτρέψει να αμφισβητήσει κανείς, καθώς  το δημοτικό συμβούλιο έχει ενημερωθεί για αυτό, ότι έχει κάνει τρεις συναντήσεις με τον Υπουργό παιδείας από τη στιγμή που μπήκε το ζήτημα και η πρώτη συνάντηση ήταν και πριν γίνει γνωστή η σύσκεψη με βουλευτές και δημάρχους των Ιονίων.

“Εμείς έχουμε κουβεντιάσει το ζήτημα και έχουμε πάρει δύο πολύ σωστές αποφάσεις ως δημοτικό συμβούλιο, σχεδόν ομόφωνα,  καταθέτοντας πρόταση και όχι ευχές, ούτε κατάρες στον Υπουργό και αυτό οφείλαμε να κάνουμε ως δημοτικό συμβούλιο.”

Εγώ δεν συμμετέχω σε διαγωνισμούς, ” ποιος τρέχει πρώτος να προλάβει να πει ότι το έκανε”, λέγοντας ότι είναι απέναντι από αυτήν την παλαιοκομματική γραμμή,  καθώς πολλές φορές και η δημοτική αρχή κάνει πράγματα και δεν τα επικοινωνούν.

Πλέον θα τα επικοινωνούμε καλύτερα- και αυτό ας στεναχωρήσει κάποιους- καθώς δεν γινόταν αντιληπτό το έργο μας – και με δική μας ευθύνη- από την ίδια την κοινωνία την οποία οφείλουμε να ενημερώνουμε.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα έχουμε την πρότασή μας ως δημοτικό συμβούλιο,  ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει προτάσεις, ωστόσο ΄όπως είπε,  θέλω να πάρετε  τα δύο κείμενα να τα βάλετε δίπλα δίπλα και να διαπιστώσετε αν όλοι κινούμαστε στην ίδια κατεύθυνση.

Επίσης το κείμενο το οποίο εκθέτει τον Υπουργό, είναι το κείμενο που υπέγραψαν οι πέντε θεσμικοί, γιατί τον ονοματίζει, και καταγράφει τις στιγμές που έχει αναφέρει ότι βλέπει θετικά την πρόταση της δημοτικής αρχής. Τον Υπουργό τον βάζεις μπροστά στα δικά του λόγια τον εκθέτεις και του λες υλοποίησε το, είπε.

“Το δημοτικό συμβούλιο χάραξε πρώτο τον τρόπο της διεκδίκησης και είχε απόλυτο δίκιο γιατί κατέθεσε πρόταση.”

Υπήρξε αντίδραση από την Μαριάννα Καρφάκη, η οποία ήταν ιδιαίτερα καυστική για το γεγονός ότι ο δήμαρχος μιλούσε επί ένα τέταρτο, όταν και η ίδια θα μπορούσε να είναι καυστική για το γεγονός ότι καθυστέρησε η όλη διαδικασία, προτείνοντας την επόμενη φορά να μπει θέμα στο δημοτικό συμβούλιο.

Ο δήμαρχος ανταπάντησε ότι απαντάει σε ότι ρώτησε ο κύριος Αραβανής και δεν έχει καμία σχέση με τη δική της αναφορά.

Όταν τίθενται ζητήματα και αιχμές  οφείλω  να απαντήσω ανέφερε.

 

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 25684 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.