Αποφάσεις για καταφύγια τουριστικών σκαφών σε Λευκάδα, Ναύπακτο, ΠορτοχέλιΑποφάσεις για 3 καταφύγια τουριστικών σκαφών σε Πορτοχέλι, Λευκάδα και Ναύπακτο ελήφθησαν από τις αρμόδιες Αρχές. Ειδικότερα:

  • Το υπουργείο Τουρισμού αποφάσισε την παράταση της προθεσμίας ολοκλήρωσης των πάσης φύσεως έργων και εγκαταστάσεων του καταφυγίου τουριστικών σκαφών Πορτοχελίου Δήμου Ερμιονίδας έως τις 31 Δεκεμβρίου 2018.
  • Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λευκάδας ενέκρινε την υποβολή αιτήματος για χωροθέτηση τουριστικού καταφυγίου στη λιμενική εγκατάσταση Περιγιαλίου. Σύμφωνα με το Ταμείο τα τελευταία χρόνια στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου αλλά και ιδιαίτερα στο νησί της Λευκάδας και δη στον βορειανατολικό άξονα του παρατηρείται μία ραγδαία αύξηση των τουριστικών σκαφών λόγω των πολλών νησίδων, των κόλπων και των χαμηλών σε ένταση ανέμων. Όπως σημειώνει το Ταμείο η λιμενική εγκατάσταση Περιγιαλίου περιλαμβάνεται στον βορειοανατολικό άξονα του Δήμου Λευκάδας και μπορεί να λειτουργήσει ως συνδετικός κρίκος της μαρίνας της πόλης της Λευκάδας και του τουριστικού αγκυροβολίου που ολοκληρώνεται στη Βασιλική Λευκάδας, αλλά και του φυσικού κόλπου στο λιμάνι του Βλυχού Λευκάδας.
  • Ο Δήμος Ναυπάκτου έλαβε απόφαση για την υποβολή πρότασης στο Intereg Ελλάδα – Ιταλία 2014-2020 για την χρηματοδότηση τουριστικού καταφυγίου με το ποσό των 2 εκατ. ευρώ.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 21091 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.