Αποστόλης Βεργίνης στον Prisma 91,6: Με εκφράζει απόλυτα η επιστολή των επαγγ. Τσουκαλάδων. Δεν είμαστε απέναντι από τον Δήμο, θέλουμε ωστόσο να λυθεί το πρόβλημα υδροδότησης.


Με αφορμή την πρόσφατη αιχμηρή ως προς την δημοτική αρχή επιστολή των επαγγελματιών του Τουρισμού των Τσουκαλάδων στο δημοτικό συμβούλιο, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αποστόλης Βεργίνης μίλησε στο απογευματινό μαγκαζίνο και τον Παναγιώτη Κουνιάκη.

Όπως είπε η περιοχή των Τσουκαλάδων είναι μια τεράστια περιοχή, που όπως είπε και ο κύριος Σέρβος τα τελευταία χρόνια έχουν εκδοθεί 360 νέες οικοδομικές άδειες και φαίνεται τα τελευταία χρόνια να έχει μια τεράστια ανάπτυξη.

“Αυτή η ανάπτυξη δεν μπορεί να γίνει σε ένα απαρχαιωμένο δίκτυο ύδρευσης, καθώς το χωριό δεν έχει τα έργα υποδομής για να αναπτυχθεί τουριστικά, καθώς δεν υπάρχει αποχέτευση, κατάλληλοι δρόμοι στα πιο πολλά περιφερειακά μέρη του χωριού, με την ύδρευση ωστόσο ένα από τα μεγαλύτερα.

Η ύδρευση δεν είναι ένα φετινό πρόβλημα, κληρονομήθηκε στην τωρινή δημοτική αρχή, καθώς από την δεκαετία του 80 που έγινε το δίκτυο, δεν έγινε κανένα άλλο έργο βελτίωσης, με αποτέλεσμα το απαρχαιωμένο δίκτυο ύδρευσης συνεχώς δημιουργεί προβλήματα.

Κάποιες περιοχές έχουν κανονικό νερό, κάποιες λίγο και κάποιες ελάχιστο και το πρόβλημα είναι καθολικό σε όλο το χωρίο.

Τα μέτρα που έχουμε πάρει σε συνεννόηση με την  δημοτική αρχή και κλείνουμε την δεξαμενή όλο το βράδυ, εξοικονομούμε περί τα 200 κυβικά νερό την νύχτα, με αποτέλεσμα το πρωί το μεγαλύτερο μέρος του χωριού να βολεύεται τις πιο πολλές ώρες.”

Δεν είναι ωστόσο ανάπτυξη να κλείνεις το νερό την νύχτα και αν θέλει κάποιος να κάνει ένα μπάνιο να μην μπορεί, συμπλήρωσε.

Ο κύριος Βεργίνης αναφερόμενoς στην μέτρηση του κυρίου Σέρβου και τα κυβικά που μπαίνουν να είναι 32  ενώ χρειάζεται το χωρίο 45, μα αφορμή την  τοποθέτηση του κύριου Βλάχου και Βικέντιου, εξέφρασε την επιφύλαξη του για το 45, καθώς είναι μόνο μια μέτρηση μιας ώρας η οποία πιστοποιεί μια έλλειψη 13 κυβικών την ώρα και είναι θέμα τεχνικό πως θα αναπληρωθεί, ενώ ανέφερε ότι ο κύριος Βικέντιος έχει εμπειρία και γνώσεις και δεν είπε κάτι στον βρόντο και να σταθούμε και σε αυτή την λύση, η οποία δεν ξέρω αν μπορεί να λύσει το πρόβλημα.

Όσον αφορά την επιστολή των επαγγελματιών διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει ακόμα σύλλογος επαγγελματιών, ωστόσο αυτοί πλήττονται περισσότερο, καθώς ένα ξενοδοχείο, δεν έχει τρόπο αποθήκευσης νερού όπως μια οικεία μέσω μιας μικρής δεξαμενής και αυτοί οι άνθρωποι βλέποντας το πρόβλημα, μαζεύτηκαν όλοι κατά μήκος του δρόμου προς τον Άγιο Νικήτα και έφτιαξαν μια πρωτοβουλία η οποία με εκφράζει απόλυτα και δε την θεωρώ αιχμηρή.

Εμείς ποτέ δεν θα μπούμε σε αντιπαράθεση με άλλες περιοχές του νησιού μας, είπε ξέρουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άλλα χωριά, αλλά όταν ο δήμαρχος στο δημοτικό συμβούλιο αναφέρει περιοχές που λύθηκε το πρόβλημα, γιατί μένουν τελείως από έξω οι Τσουκαλάδες χωρίς να έχει προγραμματιστεί κάτι;

Αυτοί οι άνθρωποι και εγώ ο ίδιος νιώθουμε ότι είμαστε το αποπαίδι του δήμου, αυτό κακοφάνηκε στον δήμαρχο.

Αυτό ωστόσο που είπε ο δήμαρχος για τις πισίνες εκτιμώ ότι δεν αναφερόταν μόνο στους Τσουκαλάδες, που αν συγκρίνεις με άλλα μέρη της Λευκάδας είναι πολλοί λιγότερες.

Για την λύση του προβλήματος ωστόσο, είπε ότι εμείς δεν είμαστε ειδικοί να λύσουμε το πρόβλημα, εμείς θέλουμε να λυθεί το πρόβλημα όπως σε όλα τα χωριά της Λευκάδας και να έχουμε επάρκεια νερού, καθώς το χωριό μας δεν έχει κήπους και μποστάνια και υπερβολικές εκτάσεις με γκαζόν, με ελάχιστες υπερβολές.

Είμαστε ένα χωριό σε ανάπτυξη και θέλουμε μαζί με τον δήμο να βρούμε μια λύση, καθώς δεν είμαστε σε αντιπαράθεση, μαζί παλεύουμε και δεν τον νιώθουμε απέναντι μας, αλλά θέλουμε να δούμε τις λύσεις άμεσα, καθώς δεν θα ήθελα του χρόνου να λέμε και πάλι για τα ίδια προβλήματα.

Ξέρουμε ότι προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα, αλλά θέλουμε να το δούμε λυμένο.

 

 

About Ομάδα Σύνταξης 28478 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.