Απάντηση Θεόδωρου Χαλικιά στην ανακοίνωση του Βουλευτή κ. Καββαδά για την επίσκεψη του στο Αθάνι.


Λευκάδα, 01-08-2018

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ   ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Κ . ΚΑΒΒΒΑΔΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΘΑΝΙ

Ο κος Καββαδάς θέλησε επισκεπτόμενος το Αθάνι να κάνει άλλη μία φορά φανερό, μέσω της ανακοίνωσής του στα Μ.Μ.Ε. τον τρόπο που πολιτεύεται. Φυσικά είναι δικαίωμά του, αλλά θέλουμε να επισημάνουμε ότι ο μηδενισμός των πάντων, το «κατόπιν ενεργειών μου» και άλλα παλαιοκομματικά δεν θα έπρεπε να έχουν θέση στον πολιτικό, και όχι μόνο, βίο σήμερα. Και για τον μηδενισμό αυτό, πιστεύω ότι μάλλον ο κος Καββαδάς κατέβηκε στο Αθάνι με ελικόπτερο γιατί εάν πήγαινε από το οδικό δίκτυο θα έβλεπε ότι:

α)  Έργο 1ο:  Αποκατάσταση – αντιστήριξη επαρχιακού δρόμου Κομηλιό – Άγ. Πέτρος – Βασιλική λόγω του σεισμού του 2015, προϋπολογισμού 1.100.000 ευρώ (φωτό 1,2,3)

 

 

β)  Έργο 2ο: Αποκατάσταση – αντιστήριξη επαρχιακού δρόμου Χορτάτα – Κομηλιό – Δράγανο – Αθάνι έως Ιερά Μονή Αγ. Νικολάου Νηράς λόγω σεισμού 2015, προϋπολογισμού 2.150.000 ευρώ. (φωτό 4,5)

γ) Έργο 3ο: Αντιμετώπιση καταπτώσεων και έκτακτων αναγκών (είσοδος Αθανίου), προϋπολογισμού 190.000 ευρώ  (φωτό 6,7)

Επίσης, πραγματοποιήθηκε ασφαλτόστρωση του οδικού δικτύου στο δρόμο για το Πόρτο Κατσίκι. (φωτό 8,9)

Για το θέμα της εκκλησίας της Αγίας Παρασκευής:

α) Ο καθαρισμός του χώρου και διάφορες εργασίες εκεί δεν αφορούν την Π.Ε. Λευκάδας. Η εκκλησία, η τοπική κοινότητα, η εφορία αρχαιοτήτων έπρεπε να έχουν επιληφθεί.

Παρόλα αυτά μετά από αλλεπάλληλες (και χρονοβόρες) συζητήσεις  με την εφορία αρχαιοτήτων η Π.Ε. Λευκάδας με εργολάβο,  ένα μηχάνημα BOBCAT και την συνδρομή εργατών υπό την επίβλεψη (και βοήθεια) υπαλλήλων της εφορίας αρχαιοτήτων, έκανε έναν καθαρισμός που όμως προφανώς δεν ήταν αρκετός.

Υ.Γ.1: Το θρησκευτικό αίσθημα που προσβάλαμε βαθιά, για το θέμα αυτό, θα θέλαμε να επισημάνουμε στον κ. Καββαδά τα εξής: Ποτέ πριν τα ιστορικά μοναστήρια της Π.Ε. Λευκάδας (Μονή Αγ. Νικολάου και Ιερά Μονή Άγ. Ιωάννη στο Λιβάδι) είχαν πλήρη ασφαλτοστρωμένη πρόσβαση όπως σήμερα (μετά από πολλά χρόνια υποσχέσεων) και επίσης να θυμίσω τα 1.000.000 ευρώ για την αποκατάσταση του ιστορικού μνημείου της πόλης, της εκκλησίας του Αγίου Μηνά και φυσικά τα 2.000.000 ευρώ για την Αγία Παρασκευή Αθανίου, Υπαπαντή Δραγάνου, Αγ. Ανατόλιο Δραγάνου και Κοίμηση Θεοτόκου Κομηλιού.

Υ.Γ.2: Για όσα ανέφερε για τοιχία, λιθιές, δρόμους προς Εγκρεμνούς και Γυαλό φυσικά και απάντηση μπορεί να πάρει από τον Δήμο Λευκάδας.

 

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Π.Ε. ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΧΑΛΙΚΙΑΣ

 

 

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 20216 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.