Απάντηση Δρακονταειδή σε Γληγόρη για τα πλακόστρωτα: Λάθος των υπηρεσιών η χρηματοδότηση του έργου από πόρους για τον σεισμό. Περιμένουμε επιπλέον χρηματοδότηση 60.000 ευρώ από το Υπουργείο.


Ερώτηση για το έργο με τα πλακόστρωτα κατέθεσε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο ο δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Γληγόρης, ο οποίος όπως ανέφερε είχε υποστεί τρομερή επίθεση όταν είχε μιλήσει για αυτό  σε προηγούμενο συμβούλιο, λέγοντας  ότι οι αποφάσεις για τα πλακόστρωτα της πόλης ήταν από έργο του σεισμού, με  την δημοτική αρχή να ισχυρίζεται το αντίθετο.

Ο Κώστας Γληγόρης ρώτησε να μάθει τι γίνεται με το έργο των πλακοστρώσεων του ιστορικού κέντρου, αν η χρηματοδότηση ήταν από έργα του σεισμού, αν ήταν λάθος της τεχνικής- οικονομικής υπηρεσίας, από πού βρέθηκαν τα χρήματα, σε τι φάση είναι το έργο και από πού πληρώθηκε ο εργολάβος.

Στην απάντηση του ο δήμαρχος Λευκάδας Κωνσταντίνος Δρακονταειδής είπε ότι είναι προφανές ότι υπάρχει λάθος της υπηρεσίας. Συγκεκριμένα ο δήμαρχος είπε ότι η κατανομή ενός ποσού 106.000 που αφορούσε κατανομή και όχι χρηματοδότηση, μπήκε στον προϋπολογισμό ως χρηματοδότηση και είναι σωστό αυτό που ειπώθηκε.

Κανένα από τα τμήματα που εμπλέκονται δεν το είδε και όντως έκανε λάθος η υπηρεσία. Το έργο είναι δημοπρατημένο, προχωράει έχει εκτελεστεί λιγότερο από το 50%, ωστόσο ένα ικανοποιητικό ποσοστό και στο διαγωνισμό που έγινε η έκπτωση που δόθηκε ήταν τέτοια που το ποσό περιορίζεται περίπου σε 60.000 ευρώ.

Μόλις ο δήμος διαπίστωσε το πρόβλημα πριν περίπου δεκαπέντε ημέρες, υπήρξε επικοινωνία με τον υπουργό εσωτερικών και μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξει η απάντηση του υπουργείου για την επιπλέον χρηματοδότηση των 60.000, γιατί μπορεί να ήταν λάθος της υπηρεσίας που δεν το είδε, ωστόσο όταν είχε κάνει ο δήμος γραπτό αίτημα για τις πλακοστρώσεις, ήταν και λάθος του υπουργείου το οποίο αντί να απαντήσει με χρηματοδότηση, απάντησε με κατανομή  σε ένα έργο το οποίο ήταν  270.000 και αφορούσε εργαζόμενους για τους οποίους είχε ενημερωθεί το υπουργείο, για τον αριθμό τους, το σύνολο του κόστους απολογιστικά  και οι οποίοι θα εισέπρατταν το συνολικό ποσό των 270.000.

Το πρόβλημα ωστόσο θα λυθεί, καθώς ο δήμος πλήρωσε τον εργολάβο από ίδιους πόρους με τον πρώτο λογαριασμό να είναι στις 17.000 ευρώ περίπου, περιμένουμε την επιπλέον χρηματοδότηση των 60.000 από το υπουργείο άρα το πρόβλημα λύνεται.

About Ομάδα Σύνταξης 27514 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.