Αντιπαράθεση Δρακονταειδή-Νικητάκη-Αραβανή για τα ανεπιτήρητα.


Ενημέρωση έκανε στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης 04-07-2018 ο αντιδήμαρχος Μάρκος Νικητάκης, με αφορμή την συνάντηση που έγινε με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ Τσιρώνη για τα ανεπιτήρητα.

Μάλιστα μαζί με εκπροσώπους των θεσμικών φορέων που έδωσαν το παρών, πήραν υπόσχεση από τον Υφυπουργό ότι η νομοθετική ρύθμιση θα γίνει πολύ σύντομα, ενώ εστίασαν κυρίως στον ορισμό των ανεπιτήρητων που εμποδίσει πολύ να κάνουν σε οτιδήποτε, καθώς και να συνδεθεί η παραβατικότητα με την χρηματοδότηση.

Επίσης συζητήθηκε και ο εκτοπισμός των κτηνοτρόφων που είναι συνεχώς παραβάτες παίρνοντας την υπόσχεση ότι όλα αυτά θα έρθουν σε άλλο νόμο μέσω τροπολογιών.

Ο κύριος Νικητάκης έκανε λόγο για τεράστιο πρόβλημα, καθώς είμαστε ήδη στην τέταρτη πρόσκληση ενδιαφέροντος για να βρούμε συνεργείο, ελπίζοντας ότι έστω και την κάποια στιγμή θα αντιμετωπιστεί το θέμα.

 

 

Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν ο κύριος Αραβανής στην τοποθέτηση του, καθώς όπως είπε, μπορεί  είναι μια ενθαρρυντική κίνηση η συνάντηση όλων των θεσμικών καθώς δείχνουν να υπάρχει διάθεση συνεργασίας για το καλό του τόπου ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης,  ωστόσο για το θέμα αυτό δεν έχει κάνει τίποτα η δημοτική αρχή, λέγοντας ότι περιμένουμε από τον υφυπουργό να διώξει τα μοσχάρια από τους δρόμους, τα οποία καταστρέφουν τις περιουσίες των κατοίκων, καθώς κινδυνεύουν και ανθρώπινες ζωές.

Το ζήτημα ανέφερε είναι  ότι έχει πιστέψει η δημοτική αρχή ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα και η ίδια η δημοτική αρχή πρέπει να σκεφτεί τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος.

Το θέμα μένει σε μια στασιμότητα, ως δήμος και υπεύθυνος φορέας δεν σκεφτήκατε κάτι και αυτό είναι σε βάρος της δημοτικής αρχής, καθώς όπως κάποιοι βλέπουν τα τρένα να περνούν, εμείς βλέπουμε τα μοσχάρια να χαλάνε περιουσίες και να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Στην τοποθέτηση του ο Δήμαρχος Λευκάδας Κωνσταντίνος Δρακονταειδής είπε ότι το θέμα έχει συζητηθεί πολλές φορές στο δημοτικό συμβούλιο και υπάρχει και έγγραφο σημείων όσων έχει κάνει η δημοτική αρχή.

“Αυτός ο μηδενισμός από την τοποθέτηση του κυρίου Αραβανή είναι απολύτως άδικος, καθώς είτε δείχνει έλλειψη γνώσης όσων έχει κάνει η δημοτική αρχή, λέγοντας ότι πιστεύει ότι  αυτός είναι ο βασικός λόγος, καθώς από την άλλη πιστεύει ότι είναι στείρος αντιπολιτευτικός λόγος.

Στο ζήτημα αυτό ωστόσο ο κύριος Δρακονταειδής είπε ότι ο δήμος έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις και εκτός από αυτό θέλει να ακούσει προτάσεις και από άλλους και όχι ευχολόγια, καθώς καλή είναι η κριτική αλλά θέλουμε να ακούσουμε και προτάσεις.

Κλείνοντας την τοποθέτηση του ο Μάρκος Νικητάκης, είπε ότι η δημοτική αρχή έχει εξαντλήσει κάθε ενδεχόμενο καθώς υπογράμμισε ιδιαίτερα την τέταρτη πρόσκληση ενδιαφέροντος από τον Μάρτη και δεν υπάρχει άνθρωπος να αναλάβει.

 

Το λόγο επί προσωπικού ζήτησε ο κύριος Αραβανής ο οποίος απαντώντας στην τοποθέτηση του δημάρχου να γίνουν συγκεκριμένες προτάσεις και όχι ευχές, απάντησε ότι η δημοτική αρχή δεν θα δράσει με βάση τις δικές του συμβουλές, συμπληρώνοντας ότι αν ήταν ο ίδιος στην δημοτική αρχή θα έπραττε ανάλογα.

 

 

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 20119 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.