Αντιπαράθεση Δρακονταειδή-Γληγόρη για το Κοιμητήριο με αφορμή την ανάρτηση του δεύτερου στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης


Ανέβηκαν οι τόνοι στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης 18-07-2018 όταν ο δήμαρχος  Λευκάδας Κωνσταντίνος Δρακονταειδής σχολίασε δημοσίευμα για το κοιμητήριο Λευκάδας, λέγοντας ότι ο λόγος που το κάνει είναι γιατί   πρόκειται για ένα πολύ ευαίσθητο θέμα…

Όπως ανέφερε  υπήρξε ένα δημοσίευμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ένα αντίστοιχο δημοσίευμα σε τοπικό site, με χαρακτηρισμούς όπως “ανίκανοι” από τον δημοτικό σύμβουλο, κάτι που χαρακτήρισε λυπηρό, αλλά και από το δημοσίευμα.

Όπως είπε ο ίδιος δεν είχε καμία πρόθεση να κάνει καμία αναφορά για το θέμα, αφήνοντας την κοινωνία να βγάλει τα συμπεράσματά της, ωστόσο η κατάληξη του άρθρου ότι η δημοτική αρχή επιδεικνύει έλλειψη σεβασμού στο κοιμητήριο ήταν που τον έκανε να θέλει να παρέμβει για το θέμα.

Μάλιστα όπως είπες είναι ορατό διά γυμνού οφθαλμού ότι η δημοτική αρχή έχει κάνει μία τεράστια προσπάθεια να βελτιώσει τις συνθήκες στο κοιμητήριο, προχώρησε σε μία σειρά έργων και παρεμβάσεων  το κοιμητήριο έχει μία διαφορετική εικόνα, καθώς προχώρησε και στον ευπρεπισμός του στο εξωτερικό χώρων.

Το διακύβευμα ωστόσο των  αναρτήσεων  ήταν ότι ένα πεζοδρόμιο που βρίσκεται στην οδό Φιλοσόφων και το οποίο τα τελευταία χρόνια ήταν χώρος πάρκινγκ το φτιάχνουμε.

Η αγωνία κάποιων για να κάνουν αντιπολίτευση στη δημοτική αρχή είναι τόσο μεγάλη δεν κρύβεται, καθώς  το έκριναν  πριν ακόμα τελειώσει.

“Η λογική είναι να κρίνεις ένα έργο τον έχει τελειώσει, ωστόσο όπως είπε μπήκαν καινούργια ρείθρα στο πεζοδρόμιο, θα μπουν παγκάκια και μία σειρά από πλάκες για να περπατούν οι πολίτες.

Επίσης ανοίξαμε μία πόρτα από την πλευρά της Φιλοσόφων, για να διευκολυνθεί η πρόσβαση και εκεί μπήκαν κάποιοι προβληματισμοί γιατί οι κολόνες που φτιάξαμε ήταν από μπετόν…”

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο δήμαρχος Λευκάδας είπε ότι ο σεβασμός που δείχνει η δημοτική αρχή φαίνεται από το γεγονός ότι όλα τα μνημεία που έχουν αρχιτεκτονική σημασία, έχουν αποκαλυφθεί καθαριστεί και αναδειχθεί.

Μάλιστα όπως είπε  επειδή σε αυτές περιπτώσεις επιστρέφονται οι χαρακτηρισμοί  ο ίδιος επιλέγει να κρατήσει το χαρακτηρισμό τόσο του “ανίκανου” όσο και του “ηλίθιου” και θα αφήσω την κοινωνία να κρίνει αν αυτοί οι χαρακτηρισμοί είναι δίκαιοι ή άδικοι…

Στην τοποθέτησή της η Μαριάννα Καρφάκη, είπε ότι αυτό που την πείραξε όταν πέρασε από την περιοχή, ήταν το άνοιγμα της πόρτας από την κάτω μεριά, λέγοντας ότι το θέμα έπρεπε να έρθει από το δημοτικό συμβούλιο.

Η ίδια μάλιστα αναρωτήθηκε αν ήταν αναγκαιότητα αυτή η πόρτα, θεωρώντας ότι ο χώρος πρέπει να είναι προφυλαγμένος, και αυτός το κοιμητήριο δεν είναι πλατιά για να μπαίνουμε από παντού.

Στην τοποθέτησή της η Ζωή Σκιαδά και στην αναφορά του δημάρχου για τα όσα είπε για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπογράμμισε ότι το πώς ξεκίνησε αυτή η ιστορία του Facebook,  πως έχει εξελιχθεί και τι συμμετοχή είχαν σε αυτή την ιστορία και δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του είναι γνωστό στη Λευκάδα, οπότε πρέπει να αποφασίσουμε γιατί το θέλουμε αυτό το μέσο,  καθώς οπότε δεν μας ενοχλεί είναι καλό, οπότε μας ενοχλεί είναι κακό.

Η ίδια δήλωσε άγνοια για το δημοσίευμα, ωστόσο όπως είπε,  φάνηκε και στον απολογισμό της δημοτικής αρχής η λογική ότι πριν την ίδια επικρατούσε το χάος, λέγοντας ότι πιστεύει πως οι δημοτικές αρχές έχουν συνέχεια και καθεμία αφήνει το στίγμα της, ενώ όσον αφορά τον καθαρισμό των μνημείων είπε ότι  είχε ξεκινήσει και από την προηγούμενη δημοτική αρχή,  καθώς έγινε η πλακόστρωση όλου του νεκροταφείου και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε.

Όταν το λόγο πήρε ο Κώστας Γληγόρης , αναφερόμενος στο Δήμαρχο Κώστα Δρακονταειδή, ανέφερε  ότι από τη στιγμή που κάνει αναφορά στο Facebook , καλό θα ήταν να έχει και το θάρρος να αναφέρει και το όνομα αυτού που την ανέβασε καθώς ο ίδιος έκανε την ανάρτηση αυτή.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, “εγώ ούτε γερμανοτσολιάδες σας είπα, ούτε να σκύψετε στα τέσσερα, καθώς αυτές  είναι λέξεις και φράσεις τις οποίες εσείς ο ίδιος κατά κόρον έχετε χρησιμοποιήσει στο δημοτικό συμβούλιο.

Όσον αφορά τον χαρακτηρισμό “ανίκανος” όπως είπε δεν θα μπορούσα να σας πω διαφορετικά καθώς δεν είστε ικανοί, μάλιστα ενημέρωσε το σώμα ότι χάθηκαν πόροι ύψους 600 χιλιάδων ευρώ από το πρόγραμμα βιοποικιλότητας  για το Ιβάρι.

“Δεν το χάσαμε λόγω της ικανότητάς σας, μην παρεξηγήσετε από την λέξη.”

Εδώ μέσα άκουσα με ότι θα φάει ο Λευκαδίτης ψάρι.. Θα.. Θα.. Θα… Έχουμε ένα βαρύ 3 χρόνια γκρεμισμένο, και στο άλλο που κάναμε πρόταση για 600 χιλιάρικα τα χάσαμε, γιατί δεν ασχολήθηκε κανένας.

 

 

About Ομάδα Σύνταξης 27519 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.