ΑΝΑΤΡΟΠΗ στον Ιατρικό σύλλογο: Ανακαλούν τους ισχυρισμούς τους για κακοδιαχείρηση οι γιατροί Γεώργιος Παρασκευάς και Μιχάλης Μαραγκός


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Η μέχρι σήμερα επαγγελματική και κοινωνική διαδρομή μας έχει αποδείξει ότι, συνιστούν αναπόσπαστα γνωρίσματα του χαρακτήρα και της προσωπικότητάς μας, που έχουν εμπνεύσει τον εν γένει τρόπο ζωής μας και εμφορούν διαρκώς τη σκέψη και τη συμπεριφορά μας, η παρρησία, η φιλαλήθεια και κυρίως η ανιδιοτέλεια και η αντικειμενικότητα. Με γνώμονα τα χαρακτηριστικά αυτά έχουμε πορευτεί μέχρι σήμερα και στον τομέα της συνδικαλιστικής μας δράσης, ιδίως τα τελευταία έτη που έχουμε την τιμή να προσφέρουμε εθελοντικά τις δυνάμεις μας στους συναδέλφους μας ιατρούς, αλλά και στην τοπική κοινωνία, ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Λευκάδας.

Το άδολο λοιπόν και διαρκές ενδιαφέρον και η αυθόρμητη ανησυχία μας για τα οικονομικά πεπραγμένα του Συλλόγου μας, λόγω της θέσης ευθύνης που κατέχουμε ως μέλη του ΔΣ και της συνεπαγομένης ανάγκης για διαρκή επαγρύπνηση εκ μέρους μας, μας ώθησαν σε επίμονη και επιτακτική αναζήτηση απολογισμού και σαφών απαντήσεων σε συγκεκριμένα ζητήματα (που είχαμε θέσει και δημοσίως) ελέγχου του τρόπου διαχείρισης του ταμείου του Συλλόγου μας. Με ικανοποίηση λοιπόν, γίναμε αποδέκτες ενδελεχούς ενημέρωσης από τον Ταμία του Συλλόγου μας κ. Σταύρο Γρηγόρη και τον Γραμματέα κ. Ιωάννη Σαρανταένα, οι οποίοι, σε συνάντηση που έλαβε χώρα μεταξύ μας, ύστερα από δικό μας αίτημα, την 24-1-2018, μας παρείχαν επαρκείς εξηγήσεις σε όλα τα ερωτήματά μας και μας απέδειξαν με έγγραφα και παραστατικά όλους τους ισχυρισμούς τους για τις συναλλαγές και την οικονομική κατάσταση του Συλλόγου μας.

Η λογιστική κίνηση του Ταμείου του Συλλόγου μας, και όπως αυτή παρουσιάσθηκε σε μας, ταυτίζεται πλήρως και με την έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής για τα έτη 2014, 2015, 2016 και 2017, ήτοι όπως αναφέρεται και στο συμπέρασμα αυτής: Το Ταμείο του Συλλόγου είναι λογιστικά άψογο.

Κατόπιν τούτου λοιπόν, και όπως και στο πρόσφατο παρελθόν με ειλικρίνεια και εντιμότητα αμφισβητήσαμε (λόγω της μη ενημέρωσής μας) την ταμιακή πολιτική του Συλλόγου, έτσι και τώρα, με φιλοτιμία και αλτρουισμό, επιθυμούμε να δηλώσουμε ότι, η νυν θέση μας για τα ζητήματα, που είχαν ανακύψει σχετικά με τον διαχειριστικό έλεγχο των οικονομικών πεπραγμένων του Συλλόγου μας, είναι ότι όλες οι μέχρι σήμερα οικονομικές συναλλαγές και οι δοσοληψίες του Συλλόγου μας είναι διαφανείς, ξεκάθαρες και καταγεγραμμένες και πιστοποιούνται με συνέπεια από αντίστοιχα παραστατικά και αποδείξεις.

Ως εκ τούτου οι ισχυρισμοί μας, στην προηγούμενη αναφορά μας, προέρχονται είτε από λάθος ανάγνωση και ερμηνεία του νόμου που μας διέπει είτε από κακή εκτίμηση των πραγματικών περιστατικών και με την παρούσα ρητά δηλώνουμε ότι την ΑΝΑΚΑΛΟΥΜΕ.

 

ΛΕΥΚΑΔΑ 26-1-2018

ΤΑ ΜΕΛΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

1)ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ                            2)ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΡΑΓΚΟΣ

Αιφνιδιάζει ομολογουμένως η επιστολή των δυο γιατρών και αλλάζει τα δεδομένα μετά την επιστολή την πλειοψηφίας του Ιατρικού Συλλόγου για κακοδιαχείρηση που κοινοποιήθηκε στον Εισαγγελέα και στα Μέσα Ενημέρωσης και φυσικά δημοσιεύσαμε τόσο στο prismaradio.gr, αλλά και Lefkadatoday.gr

Και επειδή ακούστηκαν πολλά για δημοσιογραφική δεοντολογία ας δούμε πως κάλυψαμε το όλο θέμα πολύπλευρα και αντικειμενικά.

Η αρχική ανακοίνωση της πλειοψηφίας των μελών του ΙΣΛ

Καταγγελίες για παρανομίες και παρατυπίες στον Ιατρικό Σύλλογο Λευκάδας από την πλειοψηφία του Δ.Σ

Στην συνέχεια έδωσε συνέντευξη αναλυτική συνέντευξη στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 η κυρία Σταυρακα την οποία δημοσιεύασε και στα site μας.

Μαυρέτα Σταύρακα στον Prisma 91,6: Δεν μπορούσαμε να καλύπτουμε άλλο όσα γίνονται στον Ιατρικό Σύλλογο. Προκαλούμε να δώσουν στην δημοσιότητα τις κινήσεις λογαριασμών του Ι.Σ.Λ.

 

Στα πλαίσια την δεοντολογίας δημοσιεύουμε την δημόσια ανάρτηση του Σταύρου Γρηγόρη και το ξέσπασμα του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Αιχμηρή απάντηση Σταύρου Γρηγόρη στην ανακοίνωση των μελών του Ιατρικού Συλλόγου

Αλλά και το εξώδικο που ακολούθησε την επόμενη ημέρα:

Εξώδικη διαμαρτυρία των Σταύρου Γρηγόρη και Ιωάννη Σαρανταένα

Και στα πλαίσια της πολυφωνίας φιλοξενήσαμε και τον κύριο Γρηγόρη για να μιλήσει δημόσια για αυτή την αντιπαράθεση όπως κάναμε και με την κυρία Σταύρακα.

 

Σταύρος Γρηγόρης: “Με την τιμή και την υπόληψη μου δεν θα παίξει κανείς.” Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στον Prisma 91,6.

 

Συνεπέστατοι  στην πάγια δημοσιογραφική μας στάση,  καλύψαμε αναλυτικά όλες τις πλευρές χωρίς σκοπιμότητες και χωρίς κίνητρα τα οποία κάποια ανυπόγραφα δημοσιεύματα, προσπάθησαν να μπλέξουν το όνομα του Ραδιοφωνικού σταθμού Prisma 91,6,  αλλά και την δημοσιογραφική μας ιδιότητα, αφήνοντας σοβαρούς υπαινιγμούς, αλλά κάνοντας μας και  υποδείξεις ερωτήσεων.

Όλοι κρινόμαστε από το αποτέλεσμα, τον σκοπό και τα κίνητρα που έχουμε και δεν θα μπούμε σε μια στείρα αντιπαράθεση που θα τους εξυπηρετεί για να τροφοδοτούν τα ανώνυμα σχόλια τους.

Απλά τους μεταφέρουμε αυτό που τους έχουμε πει και από κοντά, να είναι προσεκτικοί όταν πάνε να σπηλώσουν και να αμφισβητήσουν την αντικειμενικότητα ενός μέσου,  που κάθε μέρα ξεχωρίζει ολοένα και περισσότερο στην προσπάθεια για καθαρή ενημέρωση και αυτό φαίνεται ενοχλεί.

Θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο την πολύ σκληρή δουλειά που κάνουμε για ενημέρωση και όχι για μάχη εντυπώσεων.

Περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε και την δική τους- όπως πάντα αντικειμενική- προσέγγιση και σε αυτό το θέμα.

Παναγιώτης Κουνιάκης

 

About Ομάδα Σύνταξης 27933 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.