Ανακοίνωση του Τοπικού Συμβουλίου΄ Τσουκαλάδων Λευκάδας για το κτηματολόγιο.


DIGITAL CAMERA

Σε λίγες μέρες πρόκειται να ανοίξει γραφείο το κτηματολόγιο για τον επαναπροσδιορισμό και διόρθωση σφαλμάτων των  ιδιοκτησιών της κοινότητάς μας.

Είναι το αποτέλεσμα μακρόχρονων αγώνων των κατοίκων του χωριού μας.
(Δείτε εδώ)

Η κτηματογράφηση άρχισε πιλοτικά στην κοινότητά μας από το 1995. Έγινε πρόχειρη δουλειά αλλά και με δόλο σε αρκετές περιπτώσεις .Αποτέλεσμα το σύνολο σχεδόν των οικοπέδων και αγροτεμαχίων να είναι προσδιορισμένα λάθος. Όλα αυτά τα χρόνια με διάφορους τρόπους προσπαθήσαμε να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες. Κατά διαστήματα ,πάντα προεκλογικά άνοιγαν γραφεία για να καταγραφούν τα λάθη και οι αστοχίες. Και μεις τρέχαμε να ξαναδηλώσουμε πότε στην Απόλπαινα,πότε στους Σφακιώτες ,πότε σε γραφείο στις Αλυκές ,πότε σε γραφείο στο χωριό μας ξανά και ξανά τα σπίτια μας και τα χωράφια μας.Μόλις γίνονταν οι εκλογές βουλευτικές ή δημοτικές χάνονταν όλοι και ξανάρχονταν με υποσχέσεις στις επόμενες.Έτσι πέρασαν τα χρόνια .Για να γίνει οποιαδήποτε δικαιοπραξία (μεταβίβαση,πώληση,αγορά,κληρονομιά κλπ) έπρεπε και πρέπει να προσφύγουμε στα δικαστήρια όχι μόνο εναντίον γειτόνων ,γονιών και αδελφών αλλά και εναντίον του ίδιου του εαυτού μας για να αποδείξουμε το αυτονόητο !

Στήθηκαν ειδικά γραφεία και οι περί την δικαιοσύνη δικηγόροι,τοπογράφοι,δικαστικοί επιμελητές ζούσαν , ζουν και θα ζουν καλά ,πολύ καλά και εμείς πληρώναμε και πληρώναμε …και ΕΝΦΙΑ βεβαίως βεβαίως χωρίς να έχουμε καταχωρημένες ιδιοκτησίες. Και τα χαρακτηρισμένα ¨αγνώστου¨σε λίγους μήνες κατοχειρώνονται στο ελληνικό δημόσιο στον ΕΤ.ΑΕΔ Α.Ε. και απο κει στη γνωστή κατάληξη.

Περιμένουμε από τον ανάδοχο του έργου να μας ενημερώσει πώς θα γίνει ο επαναπροσδιορισμός ,πότε ακριβώς θα αρχίσει και πώς θα γίνονται οι δικαιοπραξίες όσο διαρκεί το έργο.

Εκφράζοντας τη θέληση όλων των κατοίκων του χωριού ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ -το δικαιούμαστε απόλυτα άλλωστε-να γίνει το γραφείο στους Τσουκαλάδες.Είτε στο χώρο του παλιού δημοτικού σχολείου που το ετοιμάζουμε κατάλληλα,είτε στον όροφο του κοινοτικού οικήματος.Σ΄αυτό το χώρο που είναι αίθουσα 50 τ.μ έχει ξαναλειτουργήσει γραφείο κτηματολογίου πριν λίγα χρόνια. Αφού ο κύριος όγκος των λαθών είναι στην κοινότητά μας ,είναι κρίμα ένα ολόκληρο χωριό να μετακινείται στους Σφακιώτες .Εκεί, από ότι πληροφορηθήκαμε , το δημοτικό συμβούλιο στην συνεδρίασή του στις 18 του Ιούλη, πρόκειται να παραχωρήσει αίθουσα στο κτηματολόγιο για την κτηματογράφηση..

Το τοπικό συμβούλιο σε όλη τη διάρκεια του έργου θα προσπαθήσει να ενημερώνεται και να ενημερώνει για την πορεία τους κατοίκους της κοινότητάς μας.

 

(Η φωτογραφία είναι από τις κινητοποιήσεις του χωριού μας και όχι μόνο. Εξ’αλλου αν προσέξετε πολλές γνωστές πολιτικές προσωπικότητες διακρίνονται .)

DIGITAL CAMERA

Παρακάτω διακρίνονται οι περιοχές που εγκρίθηκαν για επαναπροσδιορισμό.

 

 

About Ομάδα Σύνταξης 27589 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.