Ανακοίνωση Σπύρου Σπύρου για νέο Οργανισμό της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων


Ο πρώην Περιφερειάρχης Σπύρος Σπύρου, εκ μέρους του συνόλου του συνδυασμού της Νέας Ιονίου Πολιτείας προχώρησε στην ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με την κατά πλειοψηφία ψήφιση του νέου οργανισμού της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου:

«Η ψήφιση του οργανογράμματος και κανονισμού λειτουργίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων που ψηφίστηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο που έγινε στην Ιθάκη 16 και 17 Σεπτεμβρίου 2017, μακριά από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και χωρίς την παρουσία των εργαζομένων, είναι το αποτέλεσμα μιας λανθασμένης πορείας που ακολουθεί μέχρι σήμερα η περιφερειακή αρχή, με αυταρχισμό και άκρατο παραγοντισμό.

Η περιφερειακή αρχή, χωρίς να μπαίνει καν στον κόπο να κάνει γνωστά τα κριτήρια με τα οποία καταργεί διευθύνσεις και τμήματα, με την επιλογή της αυτή, αποδυναμώνει πλήρως την αυτοτέλεια των περιφερειακών ενοτήτων. Η νέα οργανωτική δομή που ψήφισε κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο επιτείνει και αναδεικνύει ακόμη περισσότερο την εσωστρέφεια με την οποία λειτουργεί μέχρι σήμερα η περιφερειακή αρχή. Θέτει δε τους όρους με τους οποίους θα δυναμιτίσει την εργασιακή ειρήνη, την αποδοτικότητα των υπηρεσιών και την εξυπηρέτηση  των πολιτών.

Φτάσαμε στο σημείο να έχει οδηγήσει την Περιφέρεια σε διάλυση των υπηρεσιών και στην μη αξιοποίηση των παραγωγικών δυνάμεων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Προτείναμε λοιπόν κατά τη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο να αναβληθεί το θέμα για επόμενη συνεδρίαση του συμβουλίου προκειμένου να παραβρεθούν οι εργαζόμενοι και να ακουστεί η γνώμη τους. Αντ’ αυτού, έγινε μια φευγαλέα αναφορά – και με ειρωνικό μάλιστα σχολιασμό εκ μέρους της περιφερειακής πλειοψηφίας – στις έγγραφες προτάσεις που ήταν αποτέλεσμα των γενικών συνελεύσεων των εργαζομένων στην Περιφέρεια οι οποίες και αγνοήθηκαν.

Για εμάς, η άποψη των υπαλλήλων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων δεν είναι μόνο συμβουλευτική αλλά είναι και ουσιαστική και αποτελεί τη συνέχιση αγαστής συνεργασίας η οποία και αποτελεί το εχέγγυο για την επιτυχία της Π.Ι.Ν. για την επίτευξη των στόχων της. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι στο μέλλον όταν επανέλθουμε στην ηγεσία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων θα εξετάσουμε άμεσα το οργανόγραμμα ενστερνιζόμενοι τις προτάσεις των συλλόγων των υπαλλήλων της Π.Ι.Ν.

Η λειτουργία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων από το 2011 με τη συνένωση των τεσσάρων Νομαρχιών – νησιών της είναι αποτέλεσμα αυτής της αγαστής συνεργασίας μας με τους υπαλλήλους μας. Γι’ αυτό τους ευχαριστούμε θερμά ακόμη μια φορά.

Είναι δέσμευση και υπόσχεση συνάμα για το μέλλον της Περιφέρειάς μας ότι θα επαναφέρουμε τη λειτουργία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στο δρόμο του σεβασμού, της εμπειρίας, της νομιμότητας και της εύρυθμης λειτουργίας. Γιατί, μόνο έτσι θα πετύχουμε τη συνοχή της και την παραγωγική και αναπτυξιακή βάση στην οποία μπορεί να κινηθεί ανοδικά η οικονομία της.»

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 23297 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.