Ανακοίνωση για τη διαδικασία επιλογής των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου – Ιόνια ΝησιάΟλοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα η διαδικασία από το Περιφερειακό Συμβούλιο επιλογής Ιονίων Νήσων, όπου ορίστηκαν οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου και οι Οργανωτικοί Συντονιστές Εκπαίδευσης (τακτικοί και αναπληρωτές).

Όπως είχαμε επισημάνει και πριν την έναρξη της διαδικασίας, σύμφωνα με το νέο νόμο για την επιλογή στελεχών εκπαίδευσης αλλά και τις νέες δομές, πρόκειται για τα στελέχη που έρχονται να αναλάβουν την υλοποίηση του αντιδραστικού νομοθετικού πλαισίου της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων (αξιολόγηση, κατηγοριοποίηση των σχολείων, προώθηση της επιχειρηματικότητας, διαμόρφωση δικτύων σχολικών μονάδων και σύνδεση με τα περιφερειακά αναπτυξιακά πλάνα κτλ).

Οι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της ΑΣΕ στο συμβούλιο επιλογής υλοποιήσαμε με τη στάση μας την πάγια θέση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος:  Παρευρεθήκαμε σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας επιλογής, ήμασταν το «αυτί» και το «μάτι» των συναδέλφων. Δε γίναμε αξιολογητές, δε βαθμολογήσαμε στις συνεντεύξεις των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου, βάζοντας παύλα (-).

Συγκεκριμένα:

  • Ενημερώσαμε έγκαιρα και καταθέσαμε προτάσεις για τη διαδικασία επιλογής και την εξέταση των αντικειμενικών κριτηρίων. Ζητήσαμε το Υπουργείο να εκδώσει διευκρινιστικές εγκυκλίους – αποφάσεις που να εξασφαλίζουν την ενιαία αντιμετώπιση των υποψηφίων πανελλαδικά. Δε συμφωνήσαμε με τη λογική ότι το κάθε Συμβούλιο Επιλογής μπορεί να κρίνει όλες τις περιπτώσεις χωρίς διευκρινήσεις, όταν μάλιστα αυτές εμφανιζόταν σε διάφορα μέρη της χώρας και γνωρίζαμε ότι παίρνονται αντικρουόμενες αποφάσεις από άλλα Συμβούλια Επιλογής.
  • Διαφωνήσαμε με το να αποκλειστούν από τους πίνακες συνάδελφοι που εκ παραδρομής δεν έφεραν μετάφραση του πιστοποιητικού γλωσσομάθειας και με βάση τα δεδομένα που διαμορφώθηκαν (για λόγους ισονομίας) ψηφίσαμε λευκό.
  • Προτείναμε (και έγινε τελικά δεκτό) να μην αποκλειστεί, ως υποψήφιος συντονιστής, συνάδελφος επειδή δεν είχε συμπληρώσει την, αυτονόητη, δήλωση της ειδικότητάς του.
  • Υποστηρίξαμε καθαρά ότι το δεύτερο πτυχίο ή η αναγνώριση δεύτερης ειδικότητας, δεν μπορεί να οδηγούν σε αλλαγή της βασικής, βάση της οποίας γίνεται η ένταξη στους πίνακες.
  • Στηρίξαμε στις διάφορες φάσεις της διαδικασίας ενστάσεις συναδέλφων για να διορθωθούν αδικίες και να υπάρξει όσο το δυνατό μεγαλύτερη ισοτιμία μεταξύ των υποψηφίων.
  • Αποκαλύψαμε πως στο τελευταίο συμβούλιο για την επιλογή των οργανωτικών συντονιστών έπεσε και το τελευταίο «φύλλο συκής» όσον φορά το δήθεν «αδιάβλητο» και την «αξιοκρατία» της διαδικασίας. Με πρόταση-εισήγηση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης που βασιζόταν απλά και μόνο στην κρίση του και με τις ψήφους των διορισμένων μελών του συμβουλίου, ορίστηκαν από το Υπουργείο – κυβέρνηση οι Οργανωτικοί Συντονιστές και οι αναπληρωτές τους.

Η «επάρατος» συνέντευξη, που θα καταργούσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των τελικών αποτελεσμάτων, καθώς είχε αυξημένη βαρύτητα από 8 μονάδες έως 14 το ανώτερο! Η συνέντευξη αποτέλεσε το καλύτερο «εργαλείο» στα χέρια της Διοίκησης για να ανατρέψει συσχετισμούς μεταξύ των υποψηφίων και να προκρίνει αυτούς που προτιμούσε.

Επίσης, σε πολλές περιπτώσεις, οι ερωτήσεις στις συνεντεύξεις ήταν αποκαλυπτικές για το ρόλο που έρχονται να παίξουν οι νέες δομές εκπαίδευσης. Οι ερωτήσεις που έγιναν από τα διορισμένα μέλη είχαν σαν κεντρικό άξονα το αντιδραστικό πλαίσιο που διαμορφώνει το  νέο σχολείο της αγοράς. Τα μέλη του συμβουλίου έκαναν ερωτήσεις σχετικά με το πώς θα πραγματοποιήσουν οι υποψήφιοι συντονιστές την αξιολόγηση των υφιστάμενών τους (σύμφωνα με το νέο νόμο) ή για το πως θα προωθηθεί η «περιφερειακή» ανάπτυξη διαφόρων μαθημάτων, για το πως θα συνδεθούν τα μαθήματα με την αγορά κλπ!!!

Τέλος, θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι ο αιρετός της Βθμιας εκλεγμένος με τις ΣΥΝΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ) βαθμολόγησε κανονικά παίζοντας έτσι το ρόλο τους αξιολογητή των συναδέλφων από κοινού με τα διορισμένα μέλη.

Κάθε συνάδελφος πρέπει και μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για το ρόλο  και τη στάση που οφείλουν να έχουν οι αιρετοί. Δεν έχουμε καμία ανάγκη από αιρετούς που στηρίζουν τις κυβερνητικές επιλογές και βοηθούν τους σχεδιασμούς της διοίκησης. Οι συγκεκριμένοι αιρετοί είναι δεσμευμένοι απέναντι στη διοίκηση, δε θέλουν και δεν μπορούν να σταθούν στο πλευρό των συναδέλφων.

 

Οι εκλεγμένοι της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ)

(το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ)

στο ΑΠΥΣΔΕ Ιονίων Νήσων:

 

 

  ΜΠΟΡΜΠΟΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (τακτικό μέλος)

 

 ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ (αναπληρωματικό μέλος)

 

 

Οκτώβρης 2018

 

 

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 21361 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.