Ακούστε την συνέντευξη του Διοικητή του Νοσοκομείου Λευκάδας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Κόκκινο”

 

Την πρώτη του συνέντευξη μετά την απόφαση του να παύσει από τα καθήκοντα του τον χειρουργό Θανάση Καραγιάννη έδωσε στον Ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ο διοικητής του νοσοκομείου Βησσαρίων Μίχας.

Όπως ανέφερε τόσο για τον κύριο Καραγιάννη, αλλά και για τον οποιοδήποτε ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας μέχρι να αποδειχθεί ένοχος. Επίσης η αναστολή εκτέλεσης καθηκόντων που του επιβλήθηκε είναι ένα διοικητικό μέτρο και επιβλήθηκε επιβλήθηκε γιατί υπάρχουν ισχυρές και βάσιμες ενδείξεις της ενοχής. Όλα αυτά σύμφωνα με τον μέχρι τώρα έλεγχο που έχει διεξάγει η ΥΠΕΔΥΦΚΑ ( ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΑΠΑΝΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΦΟΡΕΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ), ο ΕΟΠΥΥ, το Υπουργείο και η υπηρεσία του Νοσοκομείου Λευκάδας.

“Επειδή οι ενδείξεις είναι σοβαρές και ισχυρές για τον γιατρό τίθεται σε αναστολή καθηκόντων και ταυτόχρονα παραπέμπεται στο πειθαρχικό συμβούλιο. Αυτό συνέβη με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Λευκάδας. Εμείς σαν Διοίκηση του Νοσοκομείου δεν μπορούμε να επιβάλλουμε τις ποινές οι οποίες προβλέπονται για τα παραπτώματα για τα οποία κατηγορείται ο Θανάσης Καραγιάννης. Μακάρι να μην υποβληθούν τέτοιες ποινές σε κανένα συνάδελφο μου γιατί φτάνουν μέχρι και την απόλυση.”

Ο διοικητής συμπλήρωσε ότι ανάλογα περιστατικά υπάρχουν ανα την Ελλάδα και αντιμετωπίζονται με την σοβαρότητα και την κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

Στην περίπτωση της Λευκάδας τα πράγματα τα κάνει δυσκολότερα η μικρή κοινωνία ανέφερε, σε μια μεγάλη πόλη χάνεσαι μέσα στο πλήθος, ισχύει ο κανόνας της ανωνυμίας. Στην δική μας περίπτωση όλοι είναι γνωστοί, συγγενείς και είναι μεγαλύτερη η πίεση και η ένταση που νιώθεις όταν παίρνεις τέτοιες δυσάρεστες αποφάσεις.

Αναφερόμενος στα δημοσιεύματα και τις επιθέσει που μπορεί να είχε από επιθέσεις της περιοχής, είπε ότι η μοναδική και μόνιμη πίεση είναι αυτή από τους δυο υπουργούς, από το γενικό γραμματέα του υπουργείου να είμαστε άτεγκτοι, καθαροί απέναντι στην εντολή που μας έχουν δώσει για σεβασμό στο δημόσιο χρήμα και να χτυπάμε την διαφθορά όσο τίποτε άλλο.

Όταν έχουμε τον στόχο, της καθολικής, ισότιμης και δωρεάν πρόσβασης των πολιτών σε ποιοτικές συνθήκες υγείας, είναι απαραίτητη η ηθικοποίηση του συστήματος, δεν γίνεται να διασπαθίζονται πόροι, κόβονται επιδόματα ΑΜΕΑ, επιδόματα ανεργίας, συντάξεις και μισθοί να κατακρεουργούνται . Δεν γίνεται να βλέπουμε δίπλα μας να περνούν οι μίζες και εμείς να σφυρίζουμε αδιάφορα.

Σκεφτείτε μια άλλη, μια ευρωπαϊκή χώρα που να γίνονται τέτοια πράγματα και να βγαίνουν και να λένε ξέρεις ο τάδε υπάλληλος είναι κάλος υπάλληλος άρα μην τον …. Αυτά είναι πρωτάκουστα! Έχουμε συνηθίσει έτσι, γιατί και εγώ μέσα από το σύστημα Υγείας είμαι! Ξέρετε ποια είναι η διαφορά σήμερα; Δεν λέω πως οι προηγούμενοι Διοικητές δεν ήταν καλοί, θα μπορούσα να αναφέρω και συγκεκριμένα παραδείγματα ακόμα και για το Νοσοκομείο Λευκάδας. Διότι και εκεί έγιναν προσπάθειες ηθικοποίησης του συγκεκριμένου χώρου, τι έλειπε όμως; Υπήρχε η θέληση των Διοικητών, αλλά έλειπε η πολιτική στήριξη! Γιατί όπως σας είπα είναι πολύ δύσκολο σε μια μικρή κοινωνία να προχωρήσει κάτι που διαπιστώνεις και καταγγέλλεις στον χώρο σου.”

Ο κύριο Μίχας αναφέρθηκε για άλλη μια φορά ότι σύμφωνα με τον έλεγχο ο γιατρός κατηγορείται, όπως και οι υπόλοιποι γιατροί στην Ελλάδα γιατί είναι σχεδόν ίδια η διαδικασία που ακολουθούσαν, ότι συνταγογραφούσε επιθέματα για διαφορετικούς ασθενείς με την ίδια φωτογραφία έλκους.

“Έδω προκύπτει και ένα ερωτηματικό από πού προμηθεύονταν αυτή την φωτογραφία. Ναι μεν την έπαιρναν από το Internet αλλά ποιος τους τις έδινε!!  Επίσης ο γιατρός βεβαίωνε παθήσεις που δεν υπήρχαν σε ασθενείς, για παράδειγμα ότι πάσχουν από διαβήτη χωρίς να πάσχουν. Και για ποιο λόγο γινόταν αυτό; Πιθανόν να γινόταν γιατί όταν συνταγογραφείται το επίθεμα σε έναν ασθενή, ο οποίος πάσχει από χρόνια νόσο όπως είναι ο διαβήτης, δεν πληρώνει συμμέτοχη ο ασφαλισμένος.”

Όσον αφορά τα επόμενα βήματα ανέφερε ότι θέσαμε τον συγκεκριμένο γιατρό στο Νοσοκομείο Λευκάδας σε αργία με πραγματικά πολύ μεγάλη δυσκολία γιατί είναι και καλός γιατρός. Υπέγραψα αυτή την απόφαση της αναστολής καθηκόντων. Στην συνέχεια το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου αποφάσισε να παραπεμφθεί στο πειθαρχικό συμβούλιο της ΥΠΕ και του Υπουργείου επειδή τα παραπτώματα αυτά είναι σοβαρά και έχουν πολύ σοβαρές ποινές. Αυτό θα πρέπει να γίνει μέσα σε ένα μήνα.

Είναι όμως επίσης σημαντικό να καταλάβουν οι πολίτες ότι δεν μπορούμε να μένουμε σε αυτό το ότι όλοι τα παίρνουν! Όταν λέμε όλοι τα παίρνουν ισοδυναμεί με το κανένας δεν τα παίρνει! Εμείς έχουμε σαν στόχο να διαχωρίσουμε την ήρα από το στάρι. Υπάρχουν έντιμοι γιατροί που δίνουν την μάχη καθημερινά και δυστυχώς υπάρχουν και άνθρωποι που με άνομο τρόπο εκμεταλλεύονται την θέση που κατέχουν στο ΕΣΥ. Αυτό θέλουμε κάποια στιγμή να τελειώσει.”

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 20578 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.