Αιτωλοακαρνανία: Η στεριά έγινε θάλασσα – «Πνίγεται» η Μακρυνεία – Οι εικόνες της τεράστιας καταστροφής


νυπολόγιστες καταστροφές στην Αιτωλοακαρνανία από την κακοκαιρία. Οι πλημμύρες σε υπόγεια ήταν μόνο η αρχή. 10 άτομα χρειάστηκαν βοήθεια για να γλιτώσουν…
Η κακοκαιρία χτύπησε και τη Μακρυνεία στην Αιτωλοακαρνανία, με τις εικόνες να αποκαλύπτουν το μέγεθος της καταστροφής. Δρόμοι που μετατράπηκαν σε ποτάμια, υπόγεια και ισόγεια που πλημμύρισαν και αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά, συνθέτουν τις εικόνες στην περιοχή.

Στο Ζευγαράκι και στις Παπαδάτες η κατάσταση είναι σοβαρότατη. Πλημμύρισαν επιχειρήσεις, κατοικίες, χωράφια και είναι απροσπέλαστος ο κεντρικός δρόμος της Μακρυνείας με κύρια αιτία την υπερχείλιση ρεμάτων. Η κυκλοφορία βέβαια διακόπηκε από τη διασταύρωση της Συκιάς, με αστυνομικούς και πυροσβέστες να βρίσκονται επί ποδός.

Ειδικότερα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου δέχθηκε περισσότερες από 300 κλήσεις για απάντληση υδάτων και παροχές βοήθειας, ενώ 10 άτομα που βρίσκονταν σε δυσχερή θέση μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο. Πάντως, τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στις περιοχές Καινούργιο, Παραβόλα και Ζευγαράκι.

Κάτοικοι της περιοχής προσπαθούν να σώσουν τις περιουσίες τους. Οι πλημμύρες ξεκίνησαν τη νύχτα και με το πρώτο φως της ημέρας φάνηκαν οι καταστροφές.

Σκαπτικά μηχανήματα προσπαθούν να βοηθήσουν αλλά αυτή τη στιγμή λίγα πράγματα μπορούν να γίνουν. Για ακόμα μία φορά οι καταγγελίες για βουλωμένα φρεάτια είναι αλλεπάλληλες…

Οδοιπορικό μετά τις πλημμύρες

Επι τόπου και στα σημεία όπου έχουν προκληθεί σοβαρά προβλήματα λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, των ορμητικών χειμάρρων που προκλήθηκαν, αλλά και των κατολισθήσεων που σημειώθηκαν, τόσο ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, όσο και ο προϊστάμενος της πολιτικής προστασίας της ΠΔΕ Νίκος Γυφτάκης.

 

Επιχειρήσεις βούλιαξαν σε νερό και λάσπες.

Δείτε χαρακτηριστικό βίντεο από την κατάσταση στη γνωστή ταβέρνα του Ακαρέπη στη διασταυρωση του Κεράσοβου στο δρόμο της Μακρυνείας.

 

About Ομάδα Σύνταξης 27479 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.