Αθηνά Βογιατζόγλου στον Prisma 91,6: Το μουσείο “Άγγελος Σικελιανός” θα αναδείξει το έργο του στο Πανελλήνιο


Με αφορμή τα σημερινά εγκαίνια του Μουσείου Άγγελος Σικελιανός η καθηγήτρια Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που είχε την επιστημονική εποπτεία της έρευνας Αθηνά Βογιατζόγλου μίλησε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6.

Ο Άγγελος Σικελιανός είναι ένας από τους πιο σημαντικούς ποιητές του 20ου αιώνα και πολλά λίγα βιβλία έχουν γραφτεί για αυτόν και είναι μια πολύ καλή ευκαιρία με το μουσείο να αναδειχτεί το έργο του στο Πανελλήνιο, αλλά και ο κόσμος να θέλει να ανοίξει και ένα βιβλίο να το διαβάσει, καθώς αυτός είναι ένας από τους στόχους του μουσείου.

Η κυρία Βογιατζόγλου ανέλαβε την επιλογή των κειμένων, στίχων, αλλά και πτυχών ζωής, επίσης ομαδοποιήθηκαν χρονολογικά οι κυριότεροι σταθμοί του ποιητή, να βρούμε τι επιδράσεις του, τόσο από Έλληνες αλλά και ξένους φιλοσόφους, καθώς ήταν ένας πολύ διαβασμένος άνθρωπος με πολύ πλατειές επιρροές και αντιδράσεις.

Σε κάποια σημεία του μουσείου τονίζουμε την επίδραση του ίδιου σε επόμενους, καθώς ο ίδιος είχε τροφοδοτήσει στην κυριολεξία, τους ποιητές του 30, τα δυο Νόμπελ, καθώς  ο Σεφέρης και ο Ελύτης βγαίνουν σε πολύ μεγάλο βαθμό, μέσα από τα διδάγματα της ποίησης του Σικελιανού.

Ο συνδυασμός ανθρώπου και ιστορίας θα φανεί μέσα στο Μουσείο και είναι ζήτημα χρόνου αυτό να τραβήξει τόσο τους ντόπιους αλλά και πολίτες που θα έρχονται στην Λευκάδα μόνο για το μουσείο.

 

About Ομάδα Σύνταξης 27527 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.