Αίτημα από την Λευκάδα για μεταφορά σκουπιδιών στην Ήπειρο!Από την Κέρκυρα το περιμέναμε, αλλά από την Λευκάδα μας ήρθε! Ο λόγος για το αίτημα μεταφοράς απορριμμάτων στην Ήπειρο. Η Λευκάδα είχε αιτηθεί και στο παρελθόν κάτι ανάλογο, φτάνοντας τότε στο σημείο να εκδοθεί και η σχετική απόφαση από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, όμως η μεταφορά δεν προχώρησε εξ αιτίας και των σφοδρών αντιδράσεων από τους αυτοδιοικητικούς της περιοχής. Τώρα οι φορείς του νησιού και κυρίως ο Δήμος, εκμεταλλευόμενος το γεγονός της έναρξης της δοκιμαστικής λειτουργίας του εργοστασίου επεξεργασίας επανέρχεται, ζητώντας ουσιαστικά από την Ήπειρο να λύσει το πρόβλημα της Λευκάδας!

Σύμφωνα με πληροφορίες το αίτημα έχει υποβληθεί από τον Δήμαρχο Λευκάδας στον Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων του Νομού Ιωαννίνων.

Ζητά την μεταφορά δέκα χιλιάδων τόνων απορριμμάτων, εκ των οποίων πέντε άμεσα και τα υπόλοιπα στους επόμενους μήνες, δεματοποιημένα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι δεν επιθυμεί να πάρει το υπόλειμμα που πρακτικά σημαίνει ότι αυτό θα πρέπει να καταλήξει στους ΧΥΤΑ της Ηπείρου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι Φορείς της περιοχής δεν είναι διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε μια τέτοια συμφωνία, ωστόσο τον πρώτο και κύριο λόγο τον έχει η Περιφέρεια Ηπείρου ως η αρχή που έχει την ευθύνη του εργοστασίου.

Πηγή:epiruspost

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 25694 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.