Ένταση και αντιπαράθεση Δρακονταειδή-Αραβανή με φόντο το θέμα του οικοπέδου για το ΤΕΙ


ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΡΑΒΑΝΗΣ: Η ΘΑ ΛΕΜΕ ΤΑ ΣΥΚΑ-ΣΥΚΑ Η ΘΑ ΤΑΪΖΟΥΜΕ ΣΑΝΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ: ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΟΥ ΑΓΩΝΙΑ

Το θέμα του ΤΕΙ, τις εξελίξεις  του οποίου μαθαίνουμε μέσα από δημοσιεύματα, όπως ανέφερε, έθεσε η κυρία Καρφάκη στο δημοτικό συμβούλιο.

Όπως είπε δεν υπάρχει περιθώριο καθυστέρησης ούτε μισού λεπτού στο θέμα των αποφάσεων για το οικόπεδο του ΤΕΙ.

“Θα φτάσουμε να κάνουν εγκαίνια σε Ιόνιο πανεπιστήμιο, όπως έκαναν στα Γιάννενα, με την Λευκάδα να μένει εκτός.

Μάλιστα αναφερόμενη στην τοποθέτηση του δημάρχου στο προηγούμενο συμβούλιο, ότι το θέμα του οικοπέδου τείνει να λυθεί, διαβάσαμε όπως είπε,  ότι υπάρχει μία αίτηση μέρος  αυτού του οικοπέδου να πάει για βρεφονηπιακό σταθμό.

“Αυτό δεν μπορεί να επιφέρει αλληλογραφία του Υπουργείου με το πανεπιστήμιο Ιονίων Νήσων αν τους βολεύει το υπόλοιπο οικόπεδο, αν το θέλουν, τι δραστηριότητες μπορούν να κάνουν και αν αυτό μπορεί να μας οδηγήσει σε περαιτέρω καθυστέρηση. Μήπως το πανεπιστήμιο όταν θα δημιουργηθεί θα το χρειάζεται αυτό το οικόπεδο για ζωτικό χώρο;, ανέφερε.

Απαντώντας στην κυρία Καρφάκη , ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Δρακονταειδής, είπε ότι πριν ξεκινήσει το δημοτικό συμβούλιο,  έλαβε ένα τηλέφωνο από τον  γενικό γραμματέα δημόσιας περιουσίας, ο οποίος προΐστατο μιας σύσκεψης η οποία θα καθόριζε το πλαίσιο και τη διατύπωση της υπουργικής απόφασης με την οποία θα παραχωρηθεί ο συγκεκριμένος χώρος στο ΤΕΙ για να γίνει η ανακατασκευή.

“Μάλιστα  σε αυτή τη συνομιλία μας ζητήθηκε να παρθεί απόφαση δημοτικού συμβουλίου, επειδή η χρήση γης που ισχύει στο συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο εχει  μέσα και τη δημιουργία του μελλοντικού νηπιαγωγείου, πρέπει να παρθεί απόφαση να αποδεσμεύεται από χρήση νηπιαγωγείου και να γίνει χρήση τριτοβάθμιας, καθώς και απόφαση τροποποίησης ρυμοτομικού.”

Αυτή η τροποποίηση δεν στέκεται εμπόδιο στο να γίνει η παραχώρηση, ωστόσο στο επόμενο συμβούλιο θα πρέπει να παρθεί απόφαση η οποία περιέγραψε.

“Το θέμα του ΤΕΙ είναι μπλεγμένο στα γρανάζια του Υπουργείου, ωστόσο τελειώνει και πολύ σύντομα θα έχουμε την υπουργική απόφαση και αυτή την ενημέρωση είχε από τον γενικό γραμματέα δημόσιας περιουσίας.”

Με παρέμβασή του Βασίλης Αραβανής, είπε ότι η πράξη ήταν έτοιμη να υπογραφεί και ο δήμος ζήτησε από το υπουργείο και  το νηπιαγωγείο. Μάλιστα σε επικοινωνία που είχε ο ίδιος με τον Υπουργό του απάντησε ότι ο δήμαρχος μας έμπλεξε.

“Ή θα λέμε τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη η ταΐζουμε τον  κόσμο σανό, ζητώντας να μάθει γιατί ζητήσαμε το νηπιαγωγείο, ήταν όλα έτοιμα να υπογραφούν και να δοθεί στο ΤΕΙ το οικόπεδο.”

Στην απάντησή του ο δήμαρχος Λευκάδας είπε ότι σέβεται τους συνομιλητές του και ποτέ δεν έχει πει ότι όταν μιλούν  ταΐζουν τους πολίτες σανό, παρατηρώντας ότι είναι η δεύτερη φορά που ο κ. Αραβανής κάνει αυτή την αναφορά.

“Καταλαβαίνω ότι εκνευρίζεστε γιατί ένα πρόβλημα οδηγείται στη λύση του, και στην συγνώμη του κύριου Αραβανή απάντησε ότι είναι ο καλύτερος τρόπος για να προσβάλεις κάποιον.

“Να μου επιτρέψεις να συνεχίσω την ενημέρωση του σανού που κάνω προς τους πολίτες”, ανέφερε ο δήμαρχος Λευκάδας.

“Κάποια στιγμή κύριε Αραβανή πρέπει να σέβεστε τον συνομιλητή σας, λέγοντας ότι αντίστοιχη φράση ο ίδιος ποτέ δεν θα χρησιμοποιήσει ότι και αν του πει, καθώς και για κανέναν συνάδελφο.  “Σέβομαι απολύτως την προεκλογική σου αγωνία”, συμπλήρωσε ο κύριος Δρακονταειδής.

Με παρέμβασή του ο Κώστας Γληγόρης είπε ότι το δημοτικό συμβούλιο έχει ψηφίσει όσα λέει ο δήμαρχος όταν έγινε η τροποποίηση για το μικρό νηπιαγωγείο, με τον   δήμαρχο να λέει  ότι αυτό το έφερε η  υπηρεσία, καθώς επρόκειτο για χαρτί που ζήτησε η Κτηματική υπηρεσία, για  να πούμε ποια είναι η πραγματικότητα του οικοδομικού τετραγώνου.

“Ότι μέσα εκεί εδώ και χρόνια υπάρχει ένα νηπιαγωγείο που λειτουργεί και ένα άλλο που προβλέπεται για τις χρήσεις, γιατί δεν μπορείς να κοροϊδέψεις κανένα υπουργείο και υπηρεσία, γιατί πολύ απλά το προεδρικό διάταγμα που ορίζει τις χρήσεις γης και του συγκεκριμένου τετραγώνου δεν το αποκρύπτει από κανένα υπουργείο. ”

Στείλαμε το έγγραφο πώς το έφτιαξε υπηρεσία και το υπέγραψα εγώ και ταυτόχρονα στις  20 Αυγούστου με διαφορά μερικών ημερών, στείλαμε έγγραφο με το οποίο του λέμε ότι οι ανάγκες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην πόλη μας ως προς τα νηπιαγωγεία είναι καλυμμένες.

Αυτός είναι ο τρόπος που ξεμπλοκάρει το ζήτημα, κατέληξε ο δήμαρχος.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 21416 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

 1. Να κάνουν προτάσεις και υποχωρήσεις ώς αρμόζει σε θεσμική λειτουργία says:

  Να επικρατήσει ομόνοια για το κοινό θέμα του ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΛΕΟΝ για να αναβαθμιστεί το όλο ίδρυμα -σχολή που διαχέεται υποτιμητικά ότι εισάγονται με 3072 ή τόσα λίγα μόρια.
  Η προσπάθεια είναι πρός αυτή την κατεύθυνση στον χρόνο και ο Δήμαρχος και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου είναι θεσμοί – που προηγούνται ώς θεσμοί- των ιδιαιτέρων ικανοτήτων των και απόψεων των ώς άνθρωποι ή εκτιμήσεις.
  Ζητείται δηλαδή η αυτοπεμπόληση των προσωπικών εκτιμήσεων του κάθε ανθρώπου ο οποίος περιβάλεται και ενδύεται με την λειτουργία του θεσμού, με στόχο την ανάδειξη της απόφασης – ώς θεσμό-. Και η ανέδειξη της απόφασης θεσμικά δεν είναι κάτι διαφορετικό από την συμφωνία – κοινωνική κύρωση- που λειτουργικά επέρχεται απ τις θεσμικές λειτουργικότητες- (συνεδριάσεις των οργάνων των θεσμών) και όχι των ανθρώπων που ενδύθηκαν την θεσμική ιδιότητα.
  Για να επιτευχθεί η θεσμική διάσταση της απόφασης, οφείλουν ακόμα και οι μετέχοντες στους θέσμους να μείνουν και ανώνυμοι , λειτουργώντας απρόσωπα και μόνον με την ιδιοτητά των ώς προτάσεις, που συμβάλουν στην συνμφωνία ( οι προτάσεις εδώ μπορεί να είναι και οι υποχωρήσεις ).
  Οι ενικότητες των προσώπων στην θεσμική διεργασία , οφείλουν να μετασχηματίζονται να μεταστοιχειώνονται σε πληθυντικότητες των συνόλων.
  ΧΡειάζεται προσοχή η διάθεση προσφοράς των ανθρώπων , ώς αγαθοποιητικό κοινωνικό αγαθό μπορεί να εκλαμβάνεται ότι έχει εγωκεντρικό προσδιορισμό.
  Να απεκδυθούν, οι συμμετέχοντες διαχειριστικά στα κοινά, τις ιδιωτικότητες εκτιμητικά και ώς απόψεις, και να ενδυθούν την προτασιακή ανωνυμία, για την λειτουργία των θεσμών.
  Οι συμμετέχοντες σε θεσμικά συλλογικά όργανα, συμετάσχουν για να μείνουν ανώνυμοι. Αυτή είναι η αρχή και ο πυρήνας των θεσμών.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.