Ένα “πολιτικό” παράπονο και η δική μας απάντηση.


Όσοι παρακολουθείτε τα τοπικά δρώμενα γνωρίζετε πολύ καλά ότι κάνουμε μια τεράστια προσπάθεια να καλύπτουμε με σοβαρότητα, όλα τα γεγονότα που συμβαίνουν στην Βορειοδυτική Ελλάδα.

Στόχος μας πάντα η δική σας ενημέρωση και στα πλαίσια αυτά μεταδόσαμε το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στην Λευκάδα, καθώς με δική μας πρωτοβουλία κρίναμε σκόπιμο να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας για τα πολύ ενδιαφέροντα που συμβαίνουν στο νησί.

Μάλιστα αναλυτικό ρεπορτάζ διαβάζετε σε αυτή  την ιστοσελίδα καθώς πουθενά αλλού δεν είδαμε καμία ουσιαστική ενημέρωση παρα μόνο φωτογραφίες και παραλειπόμενα στα πλαίσια του κουτσομπολιού, αλλά ουσία μηδέν.

Φυσικά το ρεπορτάζ και η καταγραφή του δεν είναι εύκολο πράγμα. Θέλει πολύ χρόνο και φυσικά είναι κουραστικό γιατί η ενημέρωση απαιτεί κόπο και υπευθυνότητα.

Ακούγοντας λοιπόν εχτές όλη την ημερίδα από το ραδιόφωνο κάποια στιγμή χτυπάει το τηλέφωνο μου και ένα πρωτοκλασάτο στέλεχος του κόμματος επικοινωνεί μαζί μας, την στιγμή που ο σταθμός αναμεταδίδει την εκδήλωση,  για να μου εκφράσει το παράπονο του για τον τρόπο που ασκούμε την δημοσιογραφία, καθώς όπως  χαρακτηριστικά μας είπε «η κοινωνία της Λευκάδας αναρωτιέται με ποια κριτήρια επιλέγουμε τους καλεσμένους μας.»

Προφανώς θα είχε ενοχληθεί από κάποιον καλεσμένο και κάποια κριτική ειπώθηκε για την Νέα Δημοκρατία.

Το στέλεχος αυτό είχε ένα δίκιο ως προς το ότι θεωρητικά θα μπορούσαμε να τον είχαμε φιλοξενήσει στον σταθμό και αυτό μπορεί να είναι αμέλεια μας και δικαιολογημένη καθώς έχει μεγάλη πολιτική παρακαταθήκη.  Αλλά δεν έγινε ποτέ στοχευμένα  γιατί δεν έχουμε κανένα λόγο να αποκλείσουμε κανέναν.

Ωστόσο επειδή δεν μας επίτρεψε να του μεταφέρουμε τα κριτήρια της επιλογής των καλεσμένων μας, καθώς ήταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση  να απαντήσουμε από εδώ αυτό που θα του πούμε και από κοντά,  ότι βασίζονται πάντα στην επικαιρότητα.

Επίσης όσο και αν φαίνεται παράξενο σε κάποιους, η φωνή μας είναι πάντα ανοιχτή σε όσους θέλουν να επικοινωνήσουν με την κοινή γνώμη, με τον απαράβατο όρο ότι πάντα θα φιλοξενηθεί αν χρειαστεί η αντίθετη πλευρά. Το τηλέφωνο μου είναι πάντα στην διάθεση όσων θέλουν κάτι να πουν, να επικοινωνήσουν μέσα από ένα δημόσιο βήμα. Προκαλώ να με διαψεύσει κάποιος που του έχω αρνηθεί δημόσια.

Σε  αυτό τον σταθμό πέντε χρόνια φιλοξενούνται όλες οι απόψεις και το μεγαλύτερο βραβείο της προσπάθειας μας είναι ότι από όλα τα κόμματα, από όλες τις παρατάξεις μας πιστώνεται ότι δίνουμε βήμα να μιλήσουν και να ακουστούν όλοι.

Αυτό πιστοποιείται από μια πολύ εύκολη αναζήτηση των καλεσμένων μας. Ο ρόλος του δημοσιογράφου δεν είναι να επιλέγει αλλά να καταγράφει την επικαιρότητα και αυτό κάνουμε συνειδητά όσο αντέχουμε, γιατί πραγματικά πολλές φορές αναρρωτιέμαι αν αξίζει τον κόπο.

Χωρίς διάθεση έπαρσης να σας πω ότι αυτή η επίπονη προσπάθεια ανταμοίβεται γιατί σε καθημερινή βάση μας διαβάζετε  και μας ακούτε  ολοένα και περισσότερο και εμείς συνεχίζουμε προσηλωμένοι σε αυτό τον στόχο και είναι και το μόνο βάλσαμο.

Παναγιώτης Κουνιάκης

About Ομάδα Σύνταξης 28452 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.