Άτυπη προεκλογική σύγκρουση Δρακοντειδή-Καλού με αιχμές…


Με την ιδιότητα του πολίτη ο Μπάμπης Καλός, το όνομα του οποίου ακούγεται για υποψήφιος δήμαρχος στις επόμενες εκλογές με το ΚΙΝΑΛ  τοποθετήθηκε στον χθεσινό απολογισμό κάνοντας έντονη κριτική στην δημοτική αρχή.

Μάλιστα ζήτησε από τον δήμαρχο Λευκάδας κ. Δρακονταειδή να του απαριθμήσει τρεις παρεμβάσεις στα τέσσερα τελευταία χρόνια, που βελτίωσαν την καθημερινότητα του ως πολίτη της πόλης.

Όπως είπε,  αισθάνεται απογοήτευση και οργή καθώς στα τέσσερα αυτά χρόνια δεν έχουν γίνει ουσιαστικές παρεμβάσεις για να βελτιώσουν την καθημερινότητα του ως πολίτη.

“Η αυτοκριτική που έκανε ο δήμαρχος στο κείμενο που είδα δεν με καλύπτει,γιατί ήδη έχουν περάσει τέσσερα χρόνια.

Δεν υπήρξε καμία παρέμβαση σε δημόσιους χώρους, καμία δημιουργία πλατείας, καθόλου καινούριος χώρος πρασίνου, ενώ δεν έγινε καμία παρέμβαση στα πεζοδρόμια.”

Αναφερόμενους στους χώρους parking είπε ότι δεν υπάρχει καμία σήμανση όταν αυτά είναι γεμάτα, έξω από το Κτηνιατρείο του  συγκεκριμένα υπάρχουν δυο διαβάσεις πεζών και ο κόσμος ταλαιπωρείται δίχως λόγο.

Για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις είπε ότι ήταν νιος και γέρασε, καθώς επί δημαρχίας κ. Φέτση και τον ίδιο ως σύμβουλο αντιπολίτευσης ακόμα θυμάται από το Πανεπιστήμιο Πατρών που είχαν φέρει τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις οι οποίες έχουν ψηφιστεί, ωστόσο καμία δεν εφαρμόζεται.

Δεν έχει γίνει καμία αισθητική παρέμβαση στην πόλη, καθώς μια μεγάλη από τις ευθύνες της δημοτικής αρχής είναι και η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών  των δημοτικών υπηρεσιών, λέγοντας πριν από ενάμισι μήνα έχει καταθέσει αίτημα, έχει πάρει πρωτόκολλο και δεν υπάρχει καμία απάντηση ούτε καν απορριπτική.

Στο θέμα της ύδρευσης είπε ότι όποιες παρεμβάσεις και να γίνουν με τον τρόπο που τις κάνει η δημοτική αρχή, λειτουργούν πυροσβεστικά και δεν βγαίνει η εξίσωση.

Όσον αφορά την βελτίωση της εισπραξιμότητας και των εσόδων του δήμου, ο κύριος Καλός είπε ότι έναν πλουτοπαραγωγικό τομέα είχαμε στην Λευκάδα, τα ιχθυοτροφεία, λέγοντας ότι ο δήμαρχος ψέλλισε στον απολογισμό δυο πράγματα περί παρεμβάσεων και μισθώσεως λόγω ζεύξης με τον ίδιο να λέει ότι αισθάνεται ντροπή ως Λευκαδίτης που τα δυο χρόνια καταγράφουν 100.000 ζημιά σε κάθε διαχειριστική χρήση, έχει πέσει το πρανές και δεν μπορούμε να κάνουμε το παραμικρό.

Στην απάντηση του ο δήμαρχος Λευκάδας ανέφερε  πως όταν ακούει από πολίτες εκφράσεις ότι αισθάνονται ντροπή γιατί δεν έχει γίνει τίποτα, στην περίπτωση τους για να στηρίξουν αυτό που θέλουν να πουν και να προβάλουν την ενδεχόμενη υποψηφιότητα τους -γιατί και τέτοια ενδεχόμενα υπάρχουν-,  τότε πρέπει να γνωρίζουν ότι για τις κυκλοφοριακές μελέτες απαιτείται συγκοινωνιακή μελέτη η οποία έχει ολοκληρωθεί εδώ και ένα χρόνο, έχει επιστραφεί για να γίνουν παρατηρήσεις, άρα συγκοινωνιακές ρυθμίσεις δεν  μπορούν να γίνουν.

Επίσης δεν μπορεί να ακούμε ότι δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα στο θέμα των κοινόχρηστων χώρων, των πεζοδρομίων και μια σειρά άλλων ζητημάτων, λέγοντας ότι κατανοεί και αυτές τις τοποθετήσεις και κρατάει τα θετικά τους στοιχεία.

Στην απάντηση του δημάρχου ο κύριος Καλός δεν έκρυψε την ενόχληση του, καθώς όπως είπε στο στενό του περιβάλλον πήγε στην λογοδοσία με την ιδιότητα του πολίτη, δεν έχει ανακοινωθεί καμία υποψηφιότητα και αποχώρησε εκνευρισμένος από την αίθουσα.

About Ομάδα Σύνταξης 27534 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.