Άγγελος Συρίγος στον Prisma 91,6: Η Τουρκία προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την Ελλάδα από το μεγάλο διακύβευμα των υδρογονανθράκων στην Κύπρο

O  ο αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Άγγελος  Συρίγος, σχολίασε τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις και της δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στο απογευματινό μαγκαζίνο  του Prisma 91,6.

 

Η Τουρκία στέλνει ένα μήνυμα ενοχλήσεως προς την Ελλάδα, για τη στάση που κράτησε προς τους οκτώ, καθώς σε συνέντευξη που είχε δώσει ο Τούρκος πρόεδρος, την παραμονή της άφιξης στην Ελλάδα,ανέφερε ότι  του είχε πει ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα τους επέστρεφε οπότε,  τώρα μας πληρώνει με το ίδιο νόμισμα.

 

Ο δεύτερος και πιο ουσιαστικός λόγος είναι, η δημιουργία στην Ελλάδα ενός προπετάσματος καπνού, το οποίο μας έχει αποπροσανατολίσει και δεν βλέπουμε το μεγάλο διακύβευμα,  ασχολούμενοι με τους δύο στρατιωτικούς.

Το μεγάλο διακύβευμα όπως είπε είναι η τεράστια ανακάλυψη μεγάλων ποσοτήτων υδρογονανθράκων, καθώς και η προοπτική ανακάλυψης και άλλων κοιτασμάτων.

Η επιβεβαίωση των μεγάλων κοιτασμάτων, θα επιφέρει μία αλλαγή των ισορροπιών  στην νοτιανατολική Μεσόγειο, καθώς η Κύπρος και συνολικότερα η περιοχή θα γίνει εναλλακτική περιοχή τροφοδοσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με υδρογονάνθρακες, η οποία δεν θα έπαιρνα την Τουρκία και θα αλλάξει τα δεδομένα στο χάρτη κάνοντας λόγο για μία στρατηγική κίνηση.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 19059 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.