Κωνσταντίνος Γκράβας στον Prisma 91,6: Όπως θα εκταμιευτεί η υποδόση θα πάει κατευθείαν στους δανειστές.

Κωνσταντίνος Γκράβας στον Prisma 91,6: Όπως θα εκταμιευτεί η υποδόση  θα πάει κατευθείαν στους δανειστές.

Την εκτίμηση ότι η εκταμίευση της δόσης θα εγκριθεί σίγουρα, πρωτίστως επειδή θα επιστρέψει ολόκληρη στους πιστωτές, εξέφρασε στον Prisma 91,6 ο οικονομολόγος Κωνσταντίνος Γκράβας.
Τα 7,7 δις εκταμιεύονται για να πάνε από την μια τσέπη στην άλλη και να μείνουν 800 εκατομμύρια ευρώ για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών στους ιδιώτες.
«Δυστυχώς η χώρα μας παραμένει η ειδική περίπτωση στην Ευρωζώνη, καθώς ακόμα είμαστε σε ένα τρίτο πρόγραμμα. Το μεγάλο στοίχημα είναι αν θα μπορέσουμε να βγούμε στις αγορές τον Αύγουστο του 2018 που λήγει το πρόγραμμα και αν θα μπορέσουμε να σταθούμε όρθιοι στα πόδια μας, με τον κ. Γράβα να εκτιμά ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να πετύχουμε μια πλήρη έξοδο στις αγορές.
Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να μπορέσουμε να αναχρηματοδοτήσουμε τις ανάγκες μας που είναι πολύ υψηλές το 2019, συνεπώς μια καθαρή έξοδος μάλλον αποκλείεται και τα εναλλακτικά σενάρια θέλουν μια προληπτική γραμμή πίστωσης από τους δανειστές, που θα σημαίνει εποπτεία των δημοσιονομικών ανα τρίμηνο, χωρίς μέτρα αν δεν αιτούμαστε κάποιο επιπλέον δανεισμό και το κακό σενάριο είναι μια αυστηρή γραμμή πίστωσης που θα σημαίνει τρίμηνους ελέγχους και πιθανά νέα μέτρα ανεξαρτήτως του αν ζητάμε χρηματοδότηση από τους δανειστές.»

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

Ομάδα Σύνταξης
Περί Ομάδα Σύνταξης 17298 Άρθρα
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*