Ιόνια Νησιά: Εξιχνιάστηκε υπόθεση εξαπάτησης πολιτών, με το πρόσχημα της μεσολάβησης σε πλειστηριασμούς ακινήτων τραπεζικού ιδρύματος

Ιόνια Νησιά: Εξιχνιάστηκε υπόθεση εξαπάτησης πολιτών, με το πρόσχημα της μεσολάβησης σε πλειστηριασμούς ακινήτων τραπεζικού ιδρύματος

Συνελήφθη , από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας 54χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για απάτη κατ’ επάγγελμα.

Ειδικότερα, από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας διερευνήθηκε μεθοδικά καταγγελία σύμφωνα με την οποία η 54χρονη εξαπατούσε συστηματικά υποψήφιους αγοραστές ακινήτων στην Κέρκυρα, προσποιούμενη την συνεργάτη τραπεζικού ιδρύματος.

Για να πετύχει την παραπλάνηση των υποψήφιων αγοραστών, διαβεβαίωνε για την δυνατότητα μεσολάβησης της σε πλειστηριασμούς ακινήτων του τραπεζικού ιδρύματος, προκειμένου οι αγοραστές να τα λάβουν με χαμηλό αντίτιμο.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης εντοπισμού και σύλληψης της 54χρονης βρέθηκε και κατασχέθηκε, στην κατοχή της το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των (35.000) ευρώ το οποίο και αποτελούσε μέρος του συνολικού ποσού των 60.800 που απέσπασε από έναν 58χρονο και μια 54χρονη κατά την διάρκεια προκαθορισμένης συνάντησης, ως αντίτιμο για την μεσολάβηση της στην απόκτηση δύο ακινήτων.

Επιπλέον στην κατοχή της βρέθηκε και κατασχέθηκε, εκτός από το προσημειωμένο χρηματικό ποσό, μια πλαστή σφραγίδα με τον τίτλο του τραπεζικού ιδρύματος, το χρηματικό ποσό των (24.080), καθώς και πλήθος εγγράφων.

Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης έχει διαπιστωθεί η δράση της 54χρονης σε τρεις ακόμη αντίστοιχες υποθέσεις κατά τις οποίες απέσπασε συνολικά το χρηματικό ποσό των 119.500 και σε μία ακόμη απόπειρα κατά την οποία επιχείρησε να αφαιρέσει το ποσό των 60.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τις σχετικές καταγγελίες απέσπασε:

  • το χρηματικό ποσό των 22.000 ευρώ, χθες 14.06.2017 το πρωί, από έναν 42χρονο ημεδαπό
  • το χρηματικό ποσό των 75.000 ευρώ, το πρωί της 27.04.2017, από έναν 44χρονο ημεδαπό
  • το ποσό των 22.500 από έναν 31χρονο ημεδαπό, το πρωί της 28.03.2017
  • ενώ επιπλέον επιχείρησε να αποσπάσει το ποσό των 60.000 ευρώ, από έναν 37χρονο, πριν από έναν μήνα περίπου

Η έρευνα που διεξάγει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας συνεχίζεται για την διερεύνηση του ενδεχομένου εμπλοκής της και σε άλλες υποθέσεις εξαπάτησης πολιτών.

Πολίτες οι οποίοι ενδέχεται να έχουν εξαπατηθεί με αντίστοιχο τρόπο ή έχουν αντιληφθεί αντίστοιχη δράση παρακαλούνται να το καταγγείλουν στις Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κέρκυρας.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

Ομάδα Σύνταξης
Περί Ομάδα Σύνταξης 17290 Άρθρα
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*