Αποστόλης Σταυρίδης στον Prisma 91,6: To θολό τοπίο με τα pos είναι πως δεν είναι ακατάσχετος ο επιχειρηματικός λογαριασμός

Αποστόλης Σταυρίδης στον Prisma 91,6: To θολό τοπίο με τα pos είναι πως δεν είναι ακατάσχετος ο επιχειρηματικός λογαριασμός

Για φορολογικά θέματα μίλησε στον Prisma 91,6 o Αποστόλης Σταυρίδης.
Ο ίδιος μίλησε για την υποχρέωση των καταστημάτων να παρέχουν Pos σε όλους, ωστόσο για τις επιχειρήσεις εδώ και καιρό δεν υπήρχε το μετρητό για τις επιχειρήσεις, αφού για το ποσό άνω των 500 ευρώ χρησιμοποιούσαν τραπεζικό λογαριασμό.
«Ακόμα και σε ιδιώτες αν παρέχεις μια υπηρεσία πάνω από 500 ευρώ θα πρέπει να εξοφληθείς ηλεκτρονικά, με το pos μπαίνει ως επιπλέον βοήθημα.
Το θολό ωστόσο σημείο είναι που δεν έχει γίνει ακόμα ακατάσχετος ο επιχειρηματικός λογαριασμός που συνδέεται μέσω POS, καθώς ο επαγγελματίας φοβάται ότι θα κατασχεθούν, από τράπεζα, εφορία κτλ.
Η πολιτική των υψηλών φόρων σε αναγκάζει η να φοροαποφύγεις ή να φοροδιαφύγεις με το κράτος να το γνωρίζει και να προσπαθεί να την περιορίσει μέσω pos, ωστόσο θα κάνει μια τρύπα στο νερό γιατί υπάρχουν χιλιάδες μορφές φοροδιαφυγής, καθώς γνωρίζουν στην κυβέρνηση ότι σε μια υφεσιακή οικονομία, δεν μπορείς να ανεβάζεις έμμεσους και άμεσους φόρους ταυτόχρονα και να έχεις και ένα κόστος διαβίωσης μεγάλο.»

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

Ομάδα Σύνταξης
Περί Ομάδα Σύνταξης 17290 Άρθρα
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*