Να γιατί δεν πρέπει να βάζουμε το ξυπνητήρι να χτυπά δυο φορές

Να γιατί δεν πρέπει να βάζουμε το ξυπνητήρι να χτυπά δυο φορές

Ζούμε σε μία εποχή που απαιτεί γρήγορους ρυθμούς με αποτέλεσμα το αίσθημα της κόπωσης να είναι έντονο τις περισσότερες μέρες τις εβδομάδας. Δείτε μερικές συμβουλές που βοηθούν στο να διατήρηση της ενεργητικότητας και της ζωντάνιας.

  • Αντί να βάζεις το ξυπνητήρι σου να χτυπάει δύο, τρεις φορές, μέχρι να αποφασίσεις να σηκωθείς, καλό είναι να το ρυθμίζεις την τελευταία δυνατή ώρα που πρέπει να ξυπνήσεις και αμέσως να σηκώνεσαι από το κρεβάτι. Το Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου διαπίστωσε ότι βάζοντας τον εαυτό σου σε έναν «δεύτερο κύκλο ύπνου» μειώνεται η μνήμη, η γενική σου απόδοση και προκαλείται ένα είδος μέθης.
  • Το Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ διαπίστωσε ότι ένα μπολ με δημητριακά, κυρίως τα ολικής αλέσεως, σε βοηθά να μειώσεις τα επίπεδα της ορμόνης του στρες, της κορτιζόλης. Αυτά διαρκούν περισσότερο από τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες, αποτρέποντας διακυμάνσεις του σακχάρου στο αίμα. Ένα καλό πρωινό θα σε κάνει να νιώθεις καλύτερα κατά τη διάρκεια της μέρας, καθώς σου δίνει ενέργεια. Επίσης καλή είναι η κατανάλωση συχνών μικρών γευμάτων κατά τη διάρκεια της ημέρας, γιατί βοηθά στη σταθεροποίηση σακχάρου στο αίμα.
  • Προσθέτοντας την άσκηση στο πρόγραμμά σου μπορεί πραγματικά να συμβάλλει στο να έχεις μια πιο ευχάριστη διάθεση, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε από το American Psychological Association. Για παράδειγμα, το τρέξιμο εντατικοποιεί την β-ενδορφίνη, που έχει την ισχυρότερη αναλγητική δράση από όλες τις άλλες ορμόνες.
  • Άλλος ένας τρόπος είναι να κρατάς τον οργανισμό σου ενυδατωμένο. Χωρίς την επαρκή ενυδάτωση, το σώμα σου είναι κουρασμένο και αυτό επηρεάζει τη διάθεσή σου. Αν χάνεις το 2% του νερού που αποθηκεύεται στους ιστούς σου, τα επίπεδα της ενέργειας θα μειωθούν κατά 30%. Σωστό είναι να πίνεις ένα μπουκάλι νερό κάθε δύο ώρες για να κρατήσεις τη φαιά ουσία σου πλήρη.
  •  Καλό είναι ακόμη, να αποφεύγεις το αλκοόλ μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά. Όσο περίεργο κι αν ακούγεται αντικατέστησέ το με ζεστό γάλα, καθώς το ασβέστιο σε βοηθά να χαλαρώσεις.
Ομάδα Σύνταξης
Περί Ομάδα Σύνταξης 16955 Άρθρα
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*