Ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής για την Λαγκάδα και τον Δημοτικό Κινηματογράφο…

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) της Π.Ι.Ν.:

              α) Έργο αποκατάστασης του δρόμου «Λαγκάδα»

     β) Μελέτη αποκατάστασης Κινηματογράφου «Απόλλων»

 

       Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ενέταξε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (Π.Ι.Ν.), δυο έργα του Δήμου Λευκάδας:

 • την αποκατάσταση του δρόμου Ασπρογερακάτα – Πευκούλια (Λαγκάδα), ύψους 2.800.000 €.
 • τη Μελέτη για αποκατάσταση του Δημοτικού Κινηματογράφου «Απόλλων» ύψους 86.800 €.
 • Οι συνεχείς προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής, έφεραν αποτελέσματα. Η προσωπική δέσμευση του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Αλέξη Χαρίτση προς το Δήμαρχο Λευκάδας Κωνσταντίνο Δρακονταειδή, πριν ένα χρόνο, τηρήθηκε και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό.

  Η θετική αυτή κατάληξη, ήταν αποτέλεσμα επίπονων, επίμονων, συντονισμένων, συνεχών προσπαθειών του Δημάρχου και των αρμόδιων Αντιδημάρχων μετά από επανειλημμένες συναντήσεις, διαβουλεύσεις και αφού ξεπεράστηκαν οι όποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

  Με τη εξέλιξη αυτή, αφενός ανοίγει ο δρόμος για τη υλοποίηση ενός από τα σημαντικότερα αναπτυξιακά έργα υποδομής του Δήμου μας (σύνδεση της ορεινής με την παραλιακή Λευκάδα), ενώ με την ολοκλήρωση της μελέτης για τον κινηματογράφο «Απόλλων» δίνεται η δυνατότητα της διεκδίκησης των πόρων, που απαιτούνται για την ανακατασκευή του.

  Ο Δήμος Λευκάδας, όπως είναι γνωστό, έχει προχωρήσει με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους ύψους 50.000 €, στη διαγωνιστική διαδικασία ανάθεσης της μελέτης του δρόμου «Λαγκάδα» με την ολοκλήρωσή της οποίας (υπολογίζεται για τις αρχές του 2018), θα προχωρήσει στη δημοπράτηση του έργου της αποκατάστασης, την περίοδο ακριβώς που θα ολοκληρώνονται οι υπόλοιπες γραφειοκρατικές διαδικασίες (ένταξη του κονδυλίου στον προϋπολογισμό του Δήμου, κ.λπ.).

  Για τον Δημοτικό Κινηματογράφο «Απόλλων» και μετά την εγγραφή του ποσού των 86.800 € στον προϋπολογισμό, θα προχωρήσουμε στη διαγωνιστική διαδικασία ανάθεσης της μελέτης. Είναι αυτονόητο ότι ο Δήμος Λευκάδας στη συνέχεια, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, θα επιδιώξει την πάση θυσία χρηματοδότηση του έργου για την ανακατασκευή του Δημοτικού Κινηματογράφου «Απόλλων».

  Τέλος, ευχαριστούμε την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (Π.Ι.Ν.) για τη θετική συμβολή της, ιδιαίτερα στις γραφειοκρατικές διαδικασίες ένταξης των έργων.

   

  Από το Δήμο Λευκάδας

   

  LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

  Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
  – Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

  Ομάδα Σύνταξης
  About Ομάδα Σύνταξης 17527 Articles
  To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

  Be the first to comment

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.


  *


  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.